Nå er Norge VM-favoritt

Artikkelen er over 4 år gammel

Idretten seiret da Norge sikret seg semifinalebillettene ved å slå Montenegro i et skikkelig VM-drame i Kolding. Samtidig forsvant tre av favorittene ut av mesterskapet.

DEL

KOLDING: Viktige kamper på dette nivået blir sjelden velspilte og gode, men ofte spennende. Norge – Montenegro hadde det meste, og heldigvis så holdt montenegrinerne seg for gode til å ty til alle ufinhetene de er mest kjent for. Og som de annonserte i forkant av kampen. Jeg likte ikke  Konnerud-jenta Alma Hasanics måte å fyre opp stemningen på, og jeg håper i det lengste at det var i et øyeblikks ubetenksomhet der adrenalinet fløt fritt i årene til  den urutinerte 26-åringen at hun begynte å snakke om at det er krig og at det sånn vi er vi fra Balkan.

LES OGSÅ: Show av Mørk og Oftedal i VM-slagsmål

Krigsretorikken både hun og et par av medspillerne kom med, hører rett og slett ikke hjemme i idretten.

Nå ble aldri kvartfinalen noe stygg, det røde kort den mest beryktede spillerne fra Balkan, Suzana Lazovic, fikk, er sånn som skjer i en hektisk og tett kamp. Det er mange sånne situasjoner gjennom et mesterskap. Jeg er glad for at det blir det norske spillet, og noen viktige situasjoner som vippet i Norges vei, som blir husket og løftet fram på en kveld der Norge fortjent sikret seg  plass i semifinalene.

Og jeg er glad for at Norge avgjorde det på egen hånd ved å være best, og at det ikke ble to dommere fra Balkan (Slovenia) som ikke var voksne nok for en slik oppgave, som fikk lov til å avgjøre dette ved å vise ut norske spillere i tur og orden i avgjørende faser av kampen.

Veronica Kristiansen scoret bare viktige mål i kampen. Hun gikk foran og lagde kampen første mål, hun kontret inn 3–3 etter at Montenegro hadde tatt tilbake  initiativet. Og hun sendte Norge i ledelsen 8–7 etter 19 minutter. Så ble det mye forsvarsspill og et par utvisninger på henne, før hun var tilbake  og  sendte Norge i tomålsledelse, 20–18, med kvarteret igjen å spille.

Gode spillere viser seg fram når det gjelder, og etter å ha gjort mye rart før pause, vokste Nora Mørk fram slik en matchvinner skal gjøre. Til slutt hadde hun fantastiske åtte mål på sine ni siste skudd i kampen. Og da Heidi Løke scoret sitt første mål for kvelden til 25-23  med tre og et halvt minutt igjen å spille, og målvakten Silje Solberg reddet et sjumeterskast med tre minutter igjen, var semifinalen Norges.

Alma Hasanic pratet seg ferdig før kampen, og fikk sjansen på et sjumeterskast ut i andre omgang. Hun reddet Sullands skudd i opptegnet hjørne, og fikk tillit resten av kampen. Uten at hun klarte å prege de siste 18 minuttene.

Ellers var det kvelden for små og store bomber. Den største var Polens 21–20–seier over Russland, medium var bomben som ble detonert da Nederland slo Frankrike 28–25. Og tre sekunder før slutt på den andre ekstraomgangen i kampen mellom Danmark og Romania, sikret Romania seg retten til å møte Norge med scoringen som ga seier 31-30.

Dermed forsvant tre av de  største medaljefavorittene ut. Semifinalene  fredag blir dermed Norge-Romania og Polen-Nederland, og nå kan ikke Norge prate bort favorittstempelet lenger.

LES OGSÅ:

Artikkeltags