DHK knuste Sandnes – Vildalen tilbake

TILBAKE: Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen (22) spilte solid i forsvar for DHK.

TILBAKE: Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen (22) spilte solid i forsvar for DHK. Foto:

Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen (22) er tilbake etter skade, og kjempet knallhardt i 15 minutter da bunnlaget Sandnes ble knust 37–20 søndag.

DEL

DRAMMEN: Ranneberg Vildalen har vært ute med meniskskade, og ble operert i november. Veien tilbake har vært lang. Han fikk noen minutter da DHK sikret NM-gullet mot Bodø rett før nyttår, men erkjente etterpå at det var noe tidlig. Mot Sandnes spilte han ett kvarter av første omgang, og de minuttene var gode.

– Det var etter planen, og det er utrolig gøy å være med å spille med gutta igjen. Jeg fikk et viktig svar i dag, og det er at kneet holder, forteller Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen.

Bakspilleren kriget i forsvar og bidro med to mål. Nå er planen gradvis å øke treningsdosene og spilletiden i kamp.

– Jeg har ikke noe problem med intensiteten og gir alt når jeg er på banen. Nå håper jeg å bidra med mye både i angrep og forsvar fremover, men jeg skal ta det gradvis. Dette her vil jeg ikke oppleve en gang til, sier Hermann Gabriel.

Elverum neste

Også trener Kristian Kjelling er godt fornøyd med å ha Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen tilbake.

– Nå skal vi bygge videre. Det var greit med ett kvarter mot Sandnes, så får vi se hvor mye spilletid det blir i neste kamp borte mot Elverum onsdag, sier Kjelling.

Ranneberg Vildalen  sto over årets første kamp, da DHK ble slått 22–18 av Falk Horten 31. januar. En kamp hvor det kladdet veldig i angrep for drammenserne.

Mot Sandnes kriget Hermann Gabriel i forsvar, og satte inn sitt første mål i kampen etter 25 minutter. Da knallet han en straffe forbi Ole-Andre Lerang i Sandnes-målet. To minutter senere fikset han sitt andre mål for dagen.

– Kampen mot Falk Horten så ut som en treningskamp i januar, sa keeper Mathias Kolstad Holm etter tapet i Horten.

Hykkerud fylte år

Mot Sandnes var DHK på fra første kast. Johannes Hippe sendte DHK i føringen lenge før det første kampminuttet var spilt. Bakerst sto Andreas Björkman-Myhr solid, og etter ti minutter ledet Drammen HK 5–2.

Da hadde Joakim Andre Hykkerud, som feiret bursdag lørdag, banket inn to mål. DHK snørte igjen bakover, og satte sjansene sine utover i kampen. Til pause ledet DHK 19–10.

– Sandnes hadde ikke så mye å komme med i dag, sa Kjelling.

Brukte mange spillere

DHK-treneren rullerte en god del på laget utover i andre omgang, og lot mange få spilletid.

Utover i andre omgang kjørte DHK på. De ledet 28–17 etter 45 minutter, og styrte inn til en komfortabel 37-20-seier.

Aller bakerst leverte Andreas Björkman-Myhr en bunnsolid match.

– Det var en bra gjennomført kamp av alle. Jeg fikk god hjelp av forsvaret, sier Björkman-Myhr, som spilte sin første kamp siden DHK tapte for Fyllingen før jul.

Tilbake etter ryggproblemer

– Da sto jeg første omgang, men jeg har slitt med ryggen etter det. Heldigvis har Mathias stått meget bra, men vi har vært litt sårbare. Det er først nå at jeg føler at jeg er skikkelig tilbake, forteller Björkman-Myhr.

Hykkerud og Sørheim har for øvrig hatt fri fra DHK-treningene en drøy uke etter Falk Horten-kampen. De trente først sammen med resten av laget torsdag.

– Vi har hvilt de to landslagsspillerne våre etter EM. Det er jeg sikker på at vi får igjen for senere, sier Kjelling.

DHK ligger i øyeblikket på bronseplass i serien med 22 poeng på sine 16 kamper. Halden Topphåndball har like mange poeng, og 20 mål bedre målforskjell. De ligger likevel på plassen bak på innbyrdes oppgjør. DHK slo Halden 30–27 i deres første møte 26. november i fjor.

FAKTA: DHK-Sandnes

Håndball, eliteserien menn:

Drammen HK-Sandnes 37-20 (19-10)

Drammenshallen - 402 tilskuere.

DHK: Mathias Kolstad Holm, Andreas Björkman-Myhr - Erik S. Alm 5, Christian Spanne 6,  Kristoffer Norgren Olsen 3, Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen 2, Joakim A. Hykkerud 4, Thomas H. Boilesen 3, Jesper Hagen 1, Gøran Sørheim 1, Espen Gommerud Våg, Johannes Hippe 4, Aksel Horgen 5, Oskar Olafsson 1, Lasse Larsen Thorsbye 2.

Toppscorer Sandnes: Anders Krognes Gjevik, 7 mål.

Dommere: Morten Ropstad Isachsen og Ronny Andre Hell.

Utvisninger: DHK 1x2 min. Sandnes 1x2 min.

DHKs beste:

3 poeng: Andreas Björkman-Myhr

2 poeng: Johannes Hippe

1 poeng: Thomas H. Boilesen

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags