St. Hallvard ligger sist i eliteserien: - Tøft å tape hele tiden

TOPPSCORER: Herman Vildalen ble toppscorer for St. Hallvard, men det var ikke nok til seier mot Falk Horten.

TOPPSCORER: Herman Vildalen ble toppscorer for St. Hallvard, men det var ikke nok til seier mot Falk Horten. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

St. Hallvard er det eneste laget i eliteserien som ikke har tatt et eneste poeng hittil.

DEL

Null poeng og negativ målforskjell med 25 minusmål. Det var fasiten for både St. Hallvard og Falk Horten før søndagens femte kamp i eliteserien i håndball.

Kampen var en nøkkelkamp. Om St. Hallvard skal ha muligheter til å holde seg i eliteserien, bør de vinne kamper som dette.

- Det eneste du må i livet er å gå på do, spise, drikke og sove. Men vi ville vinne denne kampen. Men det klarte vi ikke, sier kaptein Simen Solberg.

Til tross for en til tider ganske god kamp for St. Hallvard, var det nedrykksrival Falk Horten som stakk av med poengene. Bortelaget vant til slutt 28–24.

Tøft møte med eliteserien

Dermed ligger St. Hallvard fortsatt sist på tabellen etter en tøff start på sesongen. Fortsatt står laget uten poeng i sin aller første sesong i eliteserien noensinne.

- Det tar tid å stabilisere seg. Jeg syns vi har vist at vi har tatt steg i år. Vi har absolutt tatt steg fra fjorårssesongen. Men man blir ikke automatisk et eliteserielag bare man rykker opp. Det tar tid, sier hovedtreneren.

Etter tapet mot Falk Horten er laget fra Lier det eneste laget i eliteserien som ikke har tatt ett eneste poeng. Man kan trygt si at møtet med den øverste divisjonen i håndball har vært tøff.

Fortsatt fokus på utvikling

Laget har i utgangspunktet mål om å utvikle seg videre denne sesongen. Hovedtrener Glenn Solberg er imponert over hvordan spillerne har taklet fem tap på rad.

- Så lenge vi har fokus på utvikling kan vi stå sterkere i april uansett hvilken divisjon vi er i. Men det er klart det er tøft å tape hele tiden, sier Solberg.

- Jeg syns det er utrolig gøy at vi tar steg. Jeg er stolt av gutta. Vi hadde muligheten til å vinne, vi sløste det bort, legger han til.

Lagkaptein Simen Solberg er enig i at laget tar stegene de ønsker å ta.

- Jeg syns vi jobber godt hver dag. Vi trener godt og får god erfaring når vi spiller. Jeg syns det er mye som er bra, men vi vet hva vi må trene på videre, sier kapteinen.

Slik var kampen

Falk Horten startet med ballen. Deres første skudd så ut til å bli reddet av Robin Paulsen Haug, men dommerne mente ballen hårfint var over linja. På mange måter var de små marginene i det første angrepet synonymt for åpningen av kampen: stang ut for St. Hallvard.

Allerede etter ni minutter hadde SHK sluppet inn sju ganger. Det var ikke mye som stemte, verken i angrep eller i forsvar. Glenn Solberg hadde ikke annet valg enn å ta timeout, og ut fra armbevegelsene å dømme var ikke treneren spesielt imponert over lagets innsats i åpningsminuttene.

INNSATS: Glenn Solberg etterlyste innsats i den første timeouten. Det fikk han også, men laget falt fort sammen igjen.

INNSATS: Glenn Solberg etterlyste innsats i den første timeouten. Det fikk han også, men laget falt fort sammen igjen. Foto:

Solberg fikk svar umiddelbart. Plutselig spratt ballen hjemmelagets vei. 2–7 ble til 6–7 i løpet av få minutter. 6–7 ble deretter til ledelse, 10–8.

- Det er et ungt mannskap som varierer i prestasjonen. Det handler om å stabilisere seg på et mye høyere nivå. At vi ikke skal ligge under 7-2 eller tape perioder 9-1. Man får jo hjerteinfarkt, smiler Solberg.

Stengte buret

Før det var gått ni minutter hadde St. Hallvard sluppet inn sju mål. I løpet av de neste ti minuttene slapp de inn ett.

Det handlet ikke nødvendigvis om at St. Hallvard var gode bakover. Det handlet om at Robin Paulsen Haug storspilte i SHK-målet.

Både straffe og flere sjanser alene med keeper sto Paulsen Haug i veien for. Da hjemmelaget trengte det som mest holdt han ene og alene St. Hallvard inne i kampen i Reistad Arena.

Mot slutten av omgangen røynet det allikevel på for SHK. Til pause hadde Falk Horten scoret 16, mot hjemmelagets 15. På sidelinjen hoppet Glenn Solberg av frustrasjon – dette var ikke bra nok.

Men i andre omgang fikk ikke Solberg de svarene han ønsket. Etter pausen fikk bortelaget raskt en ledelse på 3–4 mål. Den klarte de å holde hele veien til sluttsignalet lød.

Fakta

St. Hallvard HK - Falk Horten 24-28 (15-16)

Reistad Arena: 460 tilskuere

Dommere: Chris Schjerven Bakksjø og Thomas Aastrøm

Utvisninger: SHK: 3 x 2 min. Falk: 3 x 2 min.

Rødt kort: Martin Hossman (Falk Horten)

St. Hallvard: Robin Paulsen Haug ogNicolas Granum - Lars Henrik Eriksen (1), Kristoffer Norgren Olsen (4), Håkon Økern (1), Simen Solberg (2), Hans Fredrik Cordt-Hansen (1), Sindre Palin Kjelaas, Marcus Wiklund Finnerud, Alexander Mitrovic, Erik Lohne Karlsen (1), William Gellein Vangen (2), Eirik Johan Johansen, Herman Gabriel Ranneberg Vildalen (7), Ole-Jacob Borch, Kim Skaug (5).

Toppscorer Falk Horten: Magnus Fredriksen, Simen Heyerdahl, Filip Svele (5 mål).

SHKs beste:

  • 3 poeng: Herman Vildalen
  • 2 poeng: Kim Skaug
  • 1 poeng: Robin Paulsen Haug

Artikkeltags