Vill opprykksjubel

Håndball
3. April 2016
1. divisjon
Framohallen
Viking - St. Hallvard
St. Hallvard jubler etter at opprykket er klart
Foto: Astrid M. Nordhaug

Håndball 3. April 2016 1. divisjon Framohallen Viking - St. Hallvard St. Hallvard jubler etter at opprykket er klart Foto: Astrid M. Nordhaug Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Her tar det fullstendig av for St. Hallvard- spillerne. Ikke rart, de har akkurat sikret direkte opprykk til eliteserien.

DEL

BERGEN: Det kladdet i starten, men St. Hallvard reiste seg mesterlig og sikret opprykk til eliteserien. Viking TIF ble slått 33–18 i siste serierunde.

Dermed endte St. Hallvard på 2. plass og 32 poeng, ett poeng foran Lillestrøm TH. Det ga direkte opprykk. Falk Horten ble seriemester med 39 poeng.

– Jeg er stolt og rørt, sa trener Glenn Solberg. Han var opptatt med landskamp i Trondheim, der Norge varmet opp til helgens OL-kvalifisering med seier over Island.

Vikartrener

Henrik Westgaard ledet SHK i Solbergs fravær, og han hadde følgende kommentar til kampen.

– Vi var klar over hva som sto på spill, men vi hadde jobbet med spillerne for å få dem til å forstå at det bare var en vanlig håndballkamp, selv om det var mye som sto på spill. Jeg synes vi var akkurat passe tente da kampen startet, sa Westgaard.

Til pause var stillingen 10–11. Men St. Hallvard startet 2. omgang forrykende, og ledet 10–18 etter tolv minutter. Derfra og ut var det aldri noen tvil om at St. Hallvard kom til å vinne. Viking tok ut keeperen og satte inn en ekstra utespiller i et forsøk på å hente inn forspranget, men det utnyttet St. Hallvard og fikk mange enkle mål.

– Den 2. omgangen i dag er det mer enn eliteserienivå på, mente Westgaard, som gledet seg stort over opprykket.

– Det var utrolig deilig. Det her var utrolig gøy, og en stor grattis til Glenn som har gjort en sinnssyk jobb med denne guttegjengen. Jeg og Frode er heldige som fikk lov til å være med på dette. Det var Glenn som var arkitekten og skal ha æren for dette, sa Westgaard.

Klubb i utvikling

– Vi viser at dette er spillere og en klubb i utvikling. Vi fikk en pangstart med mange kamper som vippet vår vei. Vi snakket om at slike kamper jevner seg ut i løpet av sesongen, og det fikk vi kjenne i begynnelsen av januar. Men vi bet tennene sammen, og på slutten har vi hatt et bein i eliteserien og et utenfor. Vi har hatt fokus på at det viktigste uansett er utvikling av spillere, og jeg synes vi har hatt en god utvikling gjennom hele sesongen, sa Westgaard, som hadde følgende kommentar til hvorfor sesongen ble så bra.

– Forklaringen er ganske enkel. Jeg vet at St. Hallvard ikke bare har trent mest, men vi har også trent best. Det er uten tvil den klubben i 1. divisjon som har det mest profesjonelle opplegget.

Artikkeltags