Jubel for Bergerud, Lie og Norge i Danmark

Torbjørn Bergerud jubler under kampen mellom Norge og Egypt i Boxen arena søndag kveld.

Torbjørn Bergerud jubler under kampen mellom Norge og Egypt i Boxen arena søndag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sander Sagosen og Magnus Abelvik Rød dro Norge fram til 32-28-seier over Egypt i håndball-VM, men det kostet ganske mye. Nå venter Sverige i skjebnekamp.

DEL

Abelvik Rød ble brutalt taklet i bakken to ganger. Rett etter pause førte det til et direkte rødt kort for Karim Abdelrahim. Nordmannen lå nede for behandling et minutt før han var tilbake i spill.

Det norske forsvarsspillet var ikke bra i 1.-omgangen. Det rant inn for mange enkle egyptiske mål. Keeper Torbjørn Bergerud var god, hadde ti redninger før pause og endte på 42 i redningsprosent den første halvtimen.

Hvile

Veteranen Bjarte Myrhol ble spart mye med tanke på svenskekampen. Han var bare med i angrep, og det bidro til en svekkelse av Norges defensiv.

I angrep var Sagosen i slag før pause med seks mål (tre straffer). Abelvik Rød ble også en konstant trussel der han med fart og muskler kastet seg inn mot Egypts forsvar gang på gang.

Landslagssjef Christian Berge tok grep i forsvar kort etter sidebytte. Han byttet inn Christian OŽSullivan for Gøran Johannessen. Det ga en positiv effekt.

Sagosen fikk ikke mye pause. Han måtte være på banen for å sikre to norske poeng foran glisne tribuner i Herning.

Førstevalget på høyrebacken Eivind Tangen satt mye på benken for ikke å brenne kruttet før Sverige-kampen.

Tett

Svenskene får 26 timer mer hvile fra sin forrige kamp enn Norge før naboduellen mandag.

Vinner Norge den og også mot Ungarn onsdag, kan det bli semifinale. Det er helt sikkert dersom Danmark også sikrer to seirer i sine to siste kamper i hovedrunden.

Sverige er hakket bedre enn Egypt, og Norge slår trolig ikke svenskene med mindre forsvarsspillet løftes en del og er slik gjennom hele oppgjøret.

I EM i fjor vant Norge kontrollert over Sverige i hovedrunden, men svenskene gikk til finale der de tapte mens de norske gutta ble slått ut.

Artikkeltags