Har du satt sykkelen på Strømsø torg? Da bør du fjerne den så raskt som mulig

FORBUDT: Drammen kommune kommer til å fjerne sykler som står parkert på Strømsø torg onsdag til søndag denne uka, som står i veien for Globusfestivalen.

FORBUDT: Drammen kommune kommer til å fjerne sykler som står parkert på Strømsø torg onsdag til søndag denne uka, som står i veien for Globusfestivalen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunen kommer til å fjerne sykler som står i veien for Globusfestivalen, og om nødvendig klippe låser.

DEL

DRAMMEN: Noen titalls sykler står parkert på Strømsø torg onsdag morgen. De kan være fjernet når arbeidsdagen er slutt. Ved siden av syklene blafrer nemlig lapper fra kommunen, der det står at det er forbudt å parkere sykkelen på Strømsø torg onsdag til søndag denne uka.

Årsaken er opprigg til Globusfestivalen, som går av stabelen på Strømsø torg lørdag. Onsdag morgen har allerede flere hvite telt blitt satt opp på torget.

Ikke erstatning for låser og skader

På lappene kommunen har hengt opp diverse steder på Strømsø torg står det at syklene vil bli fjernet uten forvarsel i perioden onsdag 18. til søndag 22. september.

– Det gis ikke erstatning for eventuelle ulemper, skader eller for låser som blir brutt opp for å gjennomføre gjerningen. Kommunen oppbevarer fjernede sykler i én måned på sitt lager. Utlevering på hverdager mellom 07-15, eierforholdet må avklares/dokumenters/sannsynliggjøres før utlevering, har kommunen skrevet på lappene.

Sykler som ikke er hentet innen en måned blir ansett som hittegods og overlevert til politiet.

Per Olav Horne, kontrollingeniør på Vei, Natur og Idrett i kommunen, sier til Drammens Tidende at de kommer til å fjerne de syklene som står i veien for Globusfestivalen.

Globusfestivalen er en internasjonal mat- og kulturfestival, og vil blant annet by på festivalparade fra Bragernes til Strømsø.

MÅ DOKUMENTERES: De som eier sykler kommunen fjerner fra Strømsø torg må dokumentere at de faktisk eier fremkomstmidlene  når de skal hentes ut igjen.

MÅ DOKUMENTERES: De som eier sykler kommunen fjerner fra Strømsø torg må dokumentere at de faktisk eier fremkomstmidlene når de skal hentes ut igjen. Foto:

LAPPER: Kommunen har hengt opp lapper med beskjed om at syklene fjernes flere steder på Strømsø torg.

LAPPER: Kommunen har hengt opp lapper med beskjed om at syklene fjernes flere steder på Strømsø torg. Foto:

Les også:Artikkeltags

Kommentarer til denne saken