KONNERUD: Har du vært oppe ved fotballbanen på Konnerud i det siste, har du kanskje sett at en stor mengde trær er hogget mellom parkeringsplassen og banen.

Og årsaken til trehoggingen gjør gjengen i Konnerud Idrettslag svært glade. For om rundt to år skal forhåpentligvis både to parkeringsplasser og tre splitter nye fotballbaner stå klare.

– Dette er en gledens dag, og starten på et fantastisk samarbeid om å utvikle dette området. Vi trenger flere fotballbaner, og både vi og kommunen trenger flere parkeringsplasser, sier Kristin Ørmen Johnsen, styreleder i Konnerud Idrettslag.


Slår et slag for gjenbruk

I forbindelse med utvidelsen av området på Konnerud, har idrettslaget sikret seg et samarbeid med Sande-bedriften Kjeldaas.

– Kjeldaas har flere store prosjekter som innebærer masser. Istedenfor å kjøre disse massene bort, blir det kjørt hit til Konnerud for å bli parkeringsplasser og fotballbaner. Massene får vi helt gratis, sier Ørmen Johnsen.

De rene gravemassene på totalt 50.000 kubikk skal legges to steder. Området der trærne er hogget, på det som kalles «Høyden», skal ha en god del av disse massene. Men også ved undergangen ved skiløypa ved Haugenlia skal det fylles på med masser for en ny parkeringsplass.

– Vi vil si at vi tenker smart her, ved å ikke farte rundt med massene, samt at det ikke kjøres innom et deponi før det kommer hit, sier styrelederen.

– Miljøfaktoren er en stor del her. Og at det er gjenbruk av masser. Verdien for dette samarbeidet er stort for oss, sier Jørgen Pedersen, prosjektleder for idrett i Kjeldaas AS.


– Viser stor profesjonalitet

Ørmen Johnsen forteller at det er bra for alle at Drammen kommune får startet utviklingen med å få flere fotballbaner, og at det er bra for alle barn.

– Vi må rose Drammen idrettsråd og idrettsavdelingen i Drammen kommune for dette, sier styrelederen.

Kjeldaas står for alt av grunnarbeid på området, mens Konnerud IL videre skal søke om midler på vanlig vis til fotballbaner på området. Anleggsfirmaet forteller at de er svært glade for samarbeidet.

– Måten Konnerud jobber på er utrolig bra og viser stor profesjonalitet. Det er en glede for oss å jobbe med en sånn klubb, og det er en glede for oss å være en del av dette miljøet, sier Pedersen i Kjeldaas.

Blant dem som høster ekstra skryt i Konnerud IL, er anleggsansvarlig Jon Reidar Winge.

– Han har virkelig stått i bresjen for dette, sier daglig leder i Konnerud, Karianne Hajum.