Kun en uke etter at det ble brukt store styrker og helikopter i letingen med ungdommer med våpen, kom enda en artikkel i Drammens Tidende om et område som terroriseres av personer tilhørende samme aldersgruppe.

Nå har både representanter for de rødgrønne partiene og politiet selv i mange år referert til dialogmøter med pizza og cola som løsning på problemer med ungdom som «kjeder seg».

Det ser ut til at problemet er økende, og man må stille spørsmålet: Har politiet sluppet opp for pizza?

LES OGSÅ

Eller er det slik at pizza og cola har liten virkning på de som skaper problemer for andre mennesker?

Etter den store aksjonen for en uke siden har det så langt ikke blitt noen pågripelser. Terroriseringen beskrevet i Drammen Tidende 18. mars er etter hva som står i avisen ikke første gang, og politiet har tidligere pågrepet noen ungdommer for samme uakseptable oppførsel. Men det startet opp igjen omtrent en måneds tid etterpå.


Nå skal det sies at det nok ikke er mange ungdommer som terroriserer på slike måter, men det er mange nok til at både forbipasserende og beboere føler frykt og opplever alvorlige begrensninger i livene sine. Ungdommene er som regel under myndighetsalder, og det er tidligere påpekt fra politiet sin side at stadig flere også er under den kriminelle lavalder.

LES OGSÅ


Det er kanskje på tide å legge pizzaen til side og heller finne fram reaksjoner som virker?

Fremskrittspartiet har i flere år arbeidet for å ansvarliggjøre foreldre, men vil også ha på plass reaksjoner og konsekvenser for kriminelle gjenganger. Dette også for de under 14 år og som i dag ikke har noen juridisk mulighet til å gi virksomme reaksjoner fra samfunnets side.

Nyheter fra Drammens Tidende