NEDRE EIKER: Klokken 09 mandag morgen ble Fredric fra Kongsberg vitne til uvettig kjøring på E134 mellom Mjøndalen og Drammen. En strekning han pendler hver dag i forbindelse med jobb.

Nærmere 100 meter etter at europaveien går fra fire til to felt ble han forbikjørt av en BMW i svært høy hastighet. Forbikjøringen er åpenbart ulovlig da sjåføren kjørte over et sperreområde, noe som i seg selv kvalifiserer til 4.200 kroner i bot og tre prikker (seks for sjåfører i prøveperiode).

– Jeg så bilen i speilet og trodde sjåføren kom til å måtte bråbremse. I stedet kjørte han rett forbi. Det var ubehagelig, sier Fredric, som ikke ønsker å stå fram med fullt navn i avisen.

Han sier det fløy småstein på bilen fra sperreområdet.

Har du en video du ønsker å dele med oss? Last opp filen direkte her.

– Sparte to-tre sekunder

Drammens Tidende har vært i kontakt med BMW-sjåføren. Han har fått se den aktuelle videoen, men ønsker ikke å kommentere saken.

Fredric sier han holdt 90 km/t, som er fartsgrensen på stedet, da forbikjøringen fant sted.

– Da sjåføren så meg var det allerede for sent å kjøre forbi. Jeg vil tro han tjente cirka to-tre sekunder på å kjøre forbi meg. Han havnet bak en lastebil kort tid etter, forteller han.

Kongsberg-mannen sier videoen ikke gir samme opplevelse som i virkeligheten.

– Det var mye mer dramatisk, sier Fredric.

 

– Ulovlig og farlig

Distriktsleder i Trygg Trafikk, Anne Marit Jordheim har fått se den hasardiøse forbikjøringen. Hun konstaterer at forbikjøringen er ulovlig.

– Det er tydelig markert et felt der det ikke skal kjøres. Det har vært en firefelts vei, med god mulighet til forbikjøring. Men sjåføren i personbilen har antakeligvis ikke rukket å kjøre forbi og tar sjansen på å bruke dette feltet selv om det er tydelig skiltet at det går over fra fire felt til to felt. Dette er ulovlig og svært farlig, sier Jordheim.

Hun sier hun blir stadig overrasket og alvorlig bekymret over det som blir fanget opp på dashbordkameraene.