LIER: Under en måned etter at det gikk et stort jordras i Lierbyen, kom det natt til mandag eller mandag morgen et nytt ras på samme sted. Nå står kanten på trafokiosken som gir strøm til Hegsbro borettslag og et annet borettslag bare en meter fra kanten på raset ned mot Lierelva, som går brun og stri noen meter nede.

– Vi er ikke noe redde for boligene, men det er ille hvis trafokiosken går med, sier leder i Hegsbro borettslag Jens Petter Iversen.

Han opplyser videre at rundt 100 leiligheter har strøm fra trafokiosken.

LES OGSÅ: Jens Petter meldte fra om løse jordmasser: – Fikk nærmest sjokk

Strakstiltak

Iversen kan også fortelle at mange av beboerne i borettslaget ble svært bekymret etter det første raset.

– Vi har hatt møter med dem, og de har roet seg ned. Vi får tro Glitre Energi har kontroll, sier han.

Fungerende kommunalsjef for steds- og samfunnsutvikling i Lier kommune Torgeir Bjerknes sier kommunen nå iverksetter strakstiltak for å sikre at trafokiosken ikke blir tatt av et eventuelt nytt ras.

LES OGSÅ: Jordmasser skled ut – kommunen har satt krisestab

Steinsetting

– Det som nå har skjedd er det som NVE sa ville komme til å skje etter det første raset. Vi planlegger nå det videre arbeidet i to faser, og det vi gjør nå, enten i kveld eller tirsdag formiddag, er å få lagt noen lastebillass med stein av en viss størrelse i rasområdet ned mot elva. Dette er strakstiltak for å stoppe videre erosjon, og sikre at trafokiosken ikke kan bli tatt av eventuelle nye ras, sier han.

Som et mer langsiktig tiltak vil kommunen steinsette et større område langs elva.

– Prosjekteringen av dette er allerede i gang. Folk fra NVE har også vært her og sett på stedet, og det vi gjør er i samråd med dem, sier han.

LES OGSÅ: Må ut med 100.000 kroner etter ulovlig hogst

God dialog

Glitre Energi eier trafokiosken som nå ligger bare en meter fra kanten på raset.

Kommunikasjonssjef Ragnhild Ask Connell sier de har vært på befaring ved raset.

– Det er ikke kritisk for strømforsyningen i området, men vi følger med. Vi har også god dialog med NVE hele veien, sier hun.

Ask Connell er uansett positiv til at kommunen nå fyller på med stein ved raset som et sikringstiltak.