Hei Sondre Turvoll Fossli!

Det er hyggelig med engasjement rundt den flott marka vi har. Jeg har stor tro på at skøyting har kommet for å bli og at skøyting blir en del av turfolkets valg i fremtiden. Men ikke nødvendigvis innover i marka.

Jeg har noen betraktninger rundt det du skriver. Du har vært en lokal løper på høyt nivå, og som i din artikkel erkjenner at du i liten grad har benyttet deg av området rundt Tverråsen og Skimten. Dette til tross for at klassisk har vært en sentral del i din trening, vil jeg tro?

Skulle gjerne hatt bare skøyting i Finnemarka

Jeg erfarer også at det er svært sjelden jeg støter på aktive utøvere i dette området. Jeg har en opplevelse av at de fleste av våre lokale skiløpere trener på Konnerud stadion, MIF-hytta eller Martinsløkka, selv om vi har fantastiske klassiskspor innover i Finnemarka.

Jeg ser av den grunn ikke helt hvorfor det skal bli et storinnrykk av unge skiløpere på skøyteski. Nedover i Europa er skøyting for turfolket ofte større enn klassisk. Men etter min erfaring er dette ofte i områder med meget lett og lett duvende terreng. Slik terrenget er innover i marka, har jeg liten tro på at mosjonister, hverken unge eller gamle, har glede av eller ønsker å skøyte.

Denne gruppen med skøytedne mosjonister vil ha mer glede av å velge enklere løyper, for eksempel på stadion på Konnerud eller rundt Hvalsdammen.

Forrige helg møtte jeg én på skøyteski på Tverråsen, i dag ingen. Jeg har lite tro på storinnrykk på skøyteski innover i marka, men jeg kan selvsagt ta feil. Personlig tror jeg vi har mer nytte av spor i begge retninger.

God tur i marka uansett skitype.

Innlegget ble først publisert på Facebook-gruppen Finnemarkas venner, og er gjengitt her med forfatterens tillatelse.

Les også:

Les også

Skitraseene i Drammensmarka har vært forsømt i flere tiår