Gå til sidens hovedinnhold

Hei, Sondre Turvoll Fossli: Skøyting har kommet for å bli, men ikke nødvendigvis innover i marka

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hei Sondre Turvoll Fossli!

Det er hyggelig med engasjement rundt den flott marka vi har. Jeg har stor tro på at skøyting har kommet for å bli og at skøyting blir en del av turfolkets valg i fremtiden. Men ikke nødvendigvis innover i marka.

Jeg har noen betraktninger rundt det du skriver. Du har vært en lokal løper på høyt nivå, og som i din artikkel erkjenner at du i liten grad har benyttet deg av området rundt Tverråsen og Skimten. Dette til tross for at klassisk har vært en sentral del i din trening, vil jeg tro?

Skulle gjerne hatt bare skøyting i Finnemarka

Jeg erfarer også at det er svært sjelden jeg støter på aktive utøvere i dette området. Jeg har en opplevelse av at de fleste av våre lokale skiløpere trener på Konnerud stadion, MIF-hytta eller Martinsløkka, selv om vi har fantastiske klassiskspor innover i Finnemarka.

Jeg ser av den grunn ikke helt hvorfor det skal bli et storinnrykk av unge skiløpere på skøyteski. Nedover i Europa er skøyting for turfolket ofte større enn klassisk. Men etter min erfaring er dette ofte i områder med meget lett og lett duvende terreng. Slik terrenget er innover i marka, har jeg liten tro på at mosjonister, hverken unge eller gamle, har glede av eller ønsker å skøyte.

Denne gruppen med skøytedne mosjonister vil ha mer glede av å velge enklere løyper, for eksempel på stadion på Konnerud eller rundt Hvalsdammen.

Forrige helg møtte jeg én på skøyteski på Tverråsen, i dag ingen. Jeg har lite tro på storinnrykk på skøyteski innover i marka, men jeg kan selvsagt ta feil. Personlig tror jeg vi har mer nytte av spor i begge retninger.

God tur i marka uansett skitype.

Innlegget ble først publisert på Facebook-gruppen Finnemarkas venner, og er gjengitt her med forfatterens tillatelse.

Les også:

Les også

Tidligere toppløper Sondre (27) blir DTs langrennsekspert: – Livet ble snudd på hodet etter hjertestansen

Les også

Her kan du gå søndagstur uten å havne i løypekrig

Les også

Skitraseene i Drammensmarka har vært forsømt i flere tiår

Kommentarer til denne saken