Gå til sidens hovedinnhold

Hele Godset-stallen i karantene etter koronasmitte

Hele A-laget til Strømsgodset er satt i karantene etter at en juniorspiller testet positivt for covid-19.

DRAMMEN: Det opplyser klubben i en pressemelding tirsdag morgen.

Juniorspilleren, som er en del av rekruttstallen, har trent med A-laget siden sesongstart. Han har foreløpig ikke vært involvert i A-kamper.

Spilleren ble testet søndag kveld, og fikk den positive testen mandag kveld. Han hadde sin siste trening med laget fredag, og er nå satt i ti dagers isolasjon.

– Spilleren har ingen symptomer og føler seg i fin form. Han ble testet fordi han har vært i kontakt med en person som senere fikk påvist koronasmitte, skriver klubben.

Alle spillerne i karantene

Samtlige A-lagsspillere og flere i støtteapparatet er nå satt i karantene fram til 16. november, som er ti dager etter at de sist var i kontakt med den smittede juniorspilleren.

På grunn av den kommende landslagspausen vil ikke smitten ramme den neste seriekampen mot Bodø/Glimt 22. november. Alle spillerne skal nå koronatestes de neste dagene.

– Vi håndterer dette i tråd med Covid-19-forskriftene og er i tett dialog med lokale helsemyndigheter og Norges Fotballforbund. Vi har startet smittesporing i klubben og gjennomfører tester av alle som har vært i nærkontakt med spilleren, sier klubblege Erik Dag Knudsen i pressemeldingen.

Rammer ikke MIF

MIF er også orientert om smitten etter helgens lokalderby. Ingen av MIF-spillerne settes i karantene siden juniorspilleren ikke var involvert i lørdagens kamp, som bruntrøyene vant 3–0.

Smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune sier at han har god dialog med klubblege Erik Dag Knudsen.

– Strømsgodset følger nå de gjeldende karanteneregler og vi har god dialog med medisinsk ansvarlig i klubben. Vi krysser fingrene for at det ikke smitter videre i laget, sier Sagberg.

Les også

Bekymret Flo: – Med sånne prestasjoner rykker vi ned

Les også

Gauseth: – Drammen er brun. Vi har lyst på et tronskifte

Les også

SIF-kapteinen etter nederlaget: – Dette er pinlig

Kommentarer til denne saken