Gå til sidens hovedinnhold

Helgheim tenker klarere enn mange om aktuelle temaer i tiden.

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Politisk redaktør Hege Breen Bakken har en hovmodig mening om Jon Helgheim i sin kommentar i Drammens Tidende 26. oktober.

Faktum er at Helgheim tenker atskillig klarere enn mange med høyere utdanning, ja også enn flere forskere med doktorgrader, om svært mange aktuelle temaer i tiden.

Under kvasivitenskap lister Bakken blant annet opp klimaskepsis.

Er det på ett felt den «kompakte majoritet» av forskere beviselig tar feil, så er det i påstanden om menneskeskapt global oppvarming på grunn av utslipp av livsgassen CO₂.

Av svært mange feilaktige påstander og manipuleringer, tar jeg her med den kanskje styggeste, nemlig Dr. Manns manipulerte hockeykøllekurve som gikk verden over som et sikkert bevis på menneskeskapt global oppvarming inntil den ble avslørt som totalt falsk.

Les også

Ikke vri og vreng denne jenta til ingen husker hva saken handler om.

I den skulle den globale temperaturen vært tilnærmet uendret lav i rundt 900 år. Varmetiden i vikingtiden (Ca. 950 – 1400) og den lille istiden (ca. 1400-1850) var «uteglemt». Først deretter skulle temperaturen begynne å stige kraftig, og jorda få uopprettelige skader hvis CO₂ – utslippene på kort tid ikke ville bli redusert betydelig for å holde temperaturstigningen under to.

Det virker som om Bakken er totalt fastlåst i den politisk korrekte klimamenigheten uten en eneste alternativ tanke. Skulle gjerne i et nytt innlegg forklare hvordan jeg, og svært mange med meg, ble klimaskeptikere etter lang tids studium og vurdering av argumentene til «den kompakte majoritet» av alarmister og oss skeptikeres egne.

Mye av det andre Bakken ellers nevner av kvasivitenskap er korrekt, men at verden er blitt til ved en tilfeldighet, eller ved en skapende kraft (Gud), er uansett et trosspørsmål som det ikke bør fleipes med.

Og til Helgheim: Stå på med din vel begrunnede forskerkritikk.

Kommentarer til denne saken