Legger ned viktig tilbud til rusavhengige

54 ansatte mister jobben og mange rusavhengige mister et viktig tilbud når Bragernes Behandlingssenter nå mister avtalen med Helse Sør-Øst.

DEL

DRAMMEN: – Dette vil gi et dårligere tilbud til alkohol- og medikamentavhengige i Drammen og Buskerud, sier seksjonsleder ved Bragernes Behandlingssenter Ragnhild Myrholt til Drammens Tidende torsdag kveld.

Bragernes Behandlingssenter i Drammen er en del av Borgestadklinikken i Skien, og har nå mistet avtalen de hadde med Helse Sør-Øst.

LES OGSÅ: Snakkis-frisør åpner ny salong i Drammen

Har kjempet en lang kamp

Kommunikasjonsansvarlig ved Borgestadklinikken Hilde Evensen Holm sier Borgestadklinikken har kjempet en lang kamp for å opprettholde tilbudet.

– Vi har jobbet for bedre vilkår over lengre tid, men har gått med underskudd i flere år. Til sist valgte vi å si opp avtalen vi hadde med Helse Sør-Øst. Så la vi inn nye anbud i håp om bedre vilkår i fremtiden. Men vi nådde ikke opp, og nå er vi veldig bekymret for tilbudet om avrusning i Buskerud, sier Hilde Evensen Holm.

LES OGSÅ: Bombardert med telefonopptak – vrient i vitneboksen

54 mister jobben

Bragernes Behandlingssenter har 54 ansatte, og  totalt 29 årsverk i Drammen, ifølge seksjonsleder Ragnhild Myrholt. Disse mister nå jobben. Bragernes Behandlingssenter er et tilbud til alkohol- og medikamentavhengige, og behandlet i fjor rundt 50 pasienter for dette. I tillegg hadde de 154 pasienter inne til avrusning, og 157 pasienter ble ferdig behandlet på poliklinikk, ifølge Ragnhild Myrholt. Hun legger til at behandlingssenteret i snitt hadde 26 pasienter på venteliste til avrusning i fjor.

– Det jeg lurer på er hvem som skal ta imot disse pasientene nå. Helse Sør-Øst sier at rusbehandlingen er dekket, men det kan jeg ikke skjønne, sier seksjonslederen.

Tolv virksomheter la inn anbud på disse tjenestene til Helse Sør-Øst, og fire virksomheter har fått tilbud om avtale. Det er Borgestadklinikken (Skien), Manifestsenteret i Røyken, Skjelfoss psykiatriske senter i Hobøl og Tyrilistiftelsen, som har tilbud blant annet i Oslo, men ikke i Buskerud.

LES OGSÅ: Blir kollega med Ari Behn

– Godt faglig tilbud

Fagdirektør i Helse Sør-Øst Jan Frich sier i en kommentar at  «denne anskaffelsen vil gi ruspasienter i regionen et solid og godt faglig tilbud. Det er gitt tilbud om avtaleinngåelse til fire aktører som leverer tjenester av god kvalitet og som er etterspurt av brukerne».

– Ved inngåelsen av slike avtaler blir det en helhetlig vurdering av behov, og vi mener vi nå gir et styrket tilbud totalt sett, selv om noen kanskje må belage seg på å benytte seg av tilbud som ligger et stykke unna.

Artikkeltags