Gå til sidens hovedinnhold

Helsehjelp til sekser på terningen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ved en akutt sykesituasjon i vår leilighet valgte jeg å bruke trygghetsalarmen. Med den fikk jeg raskt forklart situasjonen, og få minutter senere kom det to blide og hyggelige hjemmesykepleiere hit til hjelp.

De spurte om pasienten og hendelsesforløpet og gjorde enkle undersøkelser, hele tiden med notater. De konkluderte med at vi trengte mer hjelp, og tilkalte ambulansetjenesten. Den ene hjemmesykepleieren løp videre til neste oppdrag, mens den andre ble værende for å observere til ambulansetjenesten kom etter ca. et kvarter.

To hyggelige og effektive personer fra ambulansetjenesten hadde mer utstyr og foretok raskt ytterligere undersøkelser før de informerte legevakten om resultatene. Konklusjonen ble at de tok med pasienten og kjørte til legevakten. Vi ble enige om at jeg skulle komme etter i egen bil. Alt ble ordnet på en rask og effektiv måte.

På Drammen legevakt ble pasienten igjen grundig undersøkt av en erfaren sykepleier. Blodprøver og urinprøve ble analysert mens det ble tatt både EKG-test og pusteprøver før vi ble tatt imot av en lege. Han hadde pasientens journal, svarene på analyser og notatene fra hjemmesykepleie og ambulanse.

Legen hadde derved allerede god forståelse for sykdomsbildet. Han skrev ut de nødvendige medisiner. Konklusjon var at vi trygt kunne reise hjem, men han sa at det var bare å komme igjen dersom det skulle bli nødvendig. Med apotek i samme bygning kjøpte vi medisinene og kunne kjøre hjem.

Under hele dette forløpet traff vi hyggelige, effektive og kunnskapsrike hjelpere. Vi er imponert over hele «hjelpeteamet» og svært takknemlig for hjelpen vi fikk.

LES OGSÅ:

Les også

Hus fullstendig utbrent etter brann

Les også

Prisrekorden knuses mandag – aldri har strømmen vært dyrere

Les også

Har sendt ut farevarsel: – Bør finne fram snømåke

Kommentarer til denne saken