Helt tullete å bygge 700 nye boliger på Konnerud slik infrastrukturen er nå

Av
DEL

Meninger Så langt har jeg klart å forholde meg rolig til både hyttediskusjon, hjemmeskolesituasjon, russefeiringdiskusjon og fravær av aktivitetsituasjon. For her har man ikke noe valg.

Men nå! Nå tar det fyr her. For hva er det dere politikere i Drammen ikke skjønner når det gjelder oss folka på Konnerud? Tror dere at vi sitter stille og ser på at dere raserer bydelen vår på alle mulige måter? Jeg sendte et ganske klart signal til dere under valget, og vet etter opptelling at noen av dere fikk lide greit på grunn av det.

For én ting må dere snart forstå, det er ikke det at vi på Konnerud ikke vil ha tilvekst av familier og flere barn. Det er ikke det at vi ikke ønsker flere boliger på Konnerud, mer næringsliv og mer liv på senteret. Nei, vi vil gjerne ønske hundrevis av unger velkommen til bydelen vår. Både til idrett, korps, speider og andre kulturelle aktiviteter. Men vi har ikke plass!

Og kom ikke trekkende her med bomkortet. Nei, det hadde ikke vært noe problem for mange på Konnerud å betale 15 kroner i bompenger, eller en månedslønn i året. Jeg hadde glatt tatt de pengene fra shopping, restaurantbesøk og andre kulturelle happeninger i Drammen sentrum.

Andre bydeler er lei av at vi okkuperer haller og anlegg fordi vi ikke har nok sjæl. Hvis du ikke tror meg, sjekk med Skoger, sjekk med Strømsgodset. Ta en titt i banedagbøkene rundt omkring og se hva vi har krav på i forhold til den aktiviteten vi bedriver. Gymsaler slåss vi om med andre aktiviteter, og vi sender barn og unge på kryss og tvers av hele byen. For noen år siden var anslaget at vi fraktet våre barn og unge over 100 000 kilometer per år. Og nei, vi kan ikke satse på kollektiv til enhver tid.

Våg ikke å klage over trafikken i Konnerudgaten, den har dere selv bestilt.

Siden 2008 har ny hall på Konnerud stått på agendaen til Drammen Idrettsråd. Vi har stille sett at de andre bydelene har fått sine sårt tiltrengt anlegg. Vel fortjent. Vi har også kommet med egne kloke, gode planer, selvfinansierende på alle mulige måter. Men neida, med alt fra områdeplaner som må på plass, nytt kommunestyre, kommunesammenslåing og en haug med andre svadasvar har vi trukket oss tilbake og valg å sitte stille i båten. Det skulle vi aldri gjort, vi skulle ikke hatt tillit.

Min familie er en av dem som gjerne kunne tenke seg å selge boligen for en mindre leilighet, her på Konnerud. Vi ønsker således dette velkommen. Men høyhus? Hvis dere tror at dette ikke kommer til å ødelegge særegenheten her oppe, har dere ikke vært her oppe.

Med en aktiv rolle i lokalmiljøet ser jeg at det er helt tullete å bygge 700 nye boliger her oppe slik infrastrukturen er nå. Det blir ikke mindre trafikk til byen. Vi har lært oss å stå i kø. Vi legger glatt inn 30 minutter ekstra hver dag for å komme oss på jobb. Kidsa er vant med å reise hjemmefra 45-60 minutter før skolen starter i byen. Lærerne er vant med at ungene fra Konnerud kommer for sent når det kommer 30 cm. snø om natta og brøytemannskapet ikke kommer før bussen normalt skal gå.

Alle skolene er sprengfulle. Vil vi tilbake til perioden da vi fraktet ungdomsskoleelever til andre skoler i byen? Virkelig? For det blir realiteten om 2-400 barn og unge nå inntar bydelene uten at infrastrukturen er på plass. Tygg litt på den og miljøaspektet.

Nei, nå får dere jammen begynne å foreta fornuftige beregninger. Ny hall for alle idretter, større skoler og ikke minst Konnerudnedføring på plass først.

Les mer:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags