BRAGERNES: I mai overtar Lett-kjeden lokalet i nyrehabiliterte Werringgården i Gågata, og før sommeren åpner dørene til deres første spisested utenfor hovedstedene Oslo, Stockholm og København.

– Vi har vært gjennom en periode hvor vi har fokusert på storbyene, med Drammen ser vi nå en mulighet til å teste konseptet i mindre byer, sier Ane Nordskar (30), driftssjef i Lett.

– Vår visjon er å gjøre sunn og grønn mat tilgjengelig for folk i en travel hverdag. Og så håper vi å inspirere folk til å ta flere grønne valg i egne liv også, sier Nordskar.

At byen er nærme Oslo, men likevel litt unna så det blir et nytt miljø, er en av grunnene til at de vil prøve seg i elvebyen. Og selve lokalet i Gågata forteller hun at falt litt ned i fanget deres.

– Vi har snust på byer litt utenfor Oslo, valget var naturlig da vi fikk dette lokalet presentert.

– Vi tror på lokasjonen. Vi foretrekker å være på gateplan, så det er vi veldig fornøyd med, sier hun.

-

LES ALLE SAKENE HER

Tips oss: dt24@dt.no

En klynge-effekt

De er i gang med rekrutteringen, og driftssjefen ser for seg åtte-ti ansatte i Drammen på sikt.

– Vi ønsker å ansette lokalt så langt det går. Det er stor verdi at de bor i nærheten av restauranten. I begynnelsen vil vi ta med noen av de rutinerte ansatte, men at teamet er lokalt har vi veldig tro på. De kjenner byen bedre også, sier hun.

At det ligger mange andre spisesteder i nærheten, og at det dermed er konkurranse i området, er ikke noe som bekymrer nykommeren.

– Vi er glade i det. Det er positivt at det er mange andre matkonsepter på Torget. Det gir en cluster-effekt, det er dit folk drar for å spise. Så får vi håpe folk velger oss, sier Nordskar.

– Tro på konseptet

Det er Brække Eiendom som eier Werringgården. De tok over bygget fra Ticon i mars 2020, og rehabiliteringen av kontorlokalene i etasjene over gateplan startet like etterpå. I disse dager foregår siste innspurt av rehabiliteringen av næringslokalene på bakkeplan. Urmaker Roll Hansen flytter fra sitt nåværende lokale i bygget og rundt hjørnet, mens Optiker L. Eriksen utvider samtidig som inngangspartiet til bygården bygges om. Daglig leder Kristoffer Brække i Brække Utvikling AS forteller at de er ferdige i løpet av mai/begynnelsen av juni.

Gårdeieren har tro på det nye matkonseptet, Lett, som flytter inn.

– Jeg tenker at det er veldig spennende og positivt for byen. Jeg er sikker på at konseptet deres er i tiden og jeg tror folk ønsker det. Jeg har tro på konseptet, sier han.

Werringgården ble bygget i 1958 og tegnet av arkitektkontoret Nilsen & Grenager, som også har tegnet blant annet Globusgården og Skogerbygget.