Gå til sidens hovedinnhold

Her blir Tom Arne (53) overrasket av skilegenden: – Jeg ble helt skjelven

Tom Arne Stryken trodde han skulle han bare skulle gjøre noen oppdrag for klubben sin – Åssiden IF. Men så dukket en av Norges største idrettsprofiler gjennom tidene opp og overrasket ildsjelen.

For abonnenter

DRAMMEN: Det var nemlig alpinlegenden Kjetil André Aamodt (50), som blant annet har fire OL-gull og fem VM-gull. Aamodt troppet nylig opp i fotballhallen på Åssiden i Drammen på vegne av Norges idrettsforbund.

Idrettskjendisen skulle overraske Åssiden-ildsjelen Tom Arne Stryken (53). Sistnevnte hadde blitt kåret til «Årets ildsjel» i Viken Idrettskrets og fylke, og Aamodt troppet opp med diplom og blomster.

Stryken melder at han ble tatt helt på senga. Han visste ingenting om dette.

LES OGSÅ: MIFs sportssjef slutter, men uklart om han blir erstattet: – Klubben er godt ivaretatt

Én av elleve vinnere

– Jeg ble helt skjelven da Aamodt kom mot meg med kamerafolk. Helt «Shakin’ Stevens». Fikk litt sjokk. Etter litt ante jeg hva det handlet om. Det var veldig hyggelig, og jeg ble litt stolt. Men jeg er også veldig ydmyk, fordi jeg vet at det er mange andre ildsjeler i klubbene, sier Stryken til Drammens Tidende.

Da Aamodt og co. kom for å dele ut prisen til Stryken så trodde han at han skulle ta imot et skap i hallen. Men det var noe helt annet som altså skulle skje.

– Jeg drev med å slodde kunstgressbanen i hallen, og så kom Aamodt i stedet for skapet, uttaler Tom Arne, som sier at han også ble rørt.

Én av de elleve fylkesvinnerne blir kåret til «Årets Ildsjel» under den NRK-sendte Idrettsgallaen i Trondheim Spektrum lørdag 8. januar 2022. Kan det bli Stryken?

Les også

Martin (20) fra Drammen slo til: – Godt å få revansj

Et liv i ÅIF

Tom Arne Stryken har vokst opp i Åssiden Idrettsforening, og var fotballkeeper i ÅIF fram til og med junioralder. Han har også noen A-kamper. Stryken har blant annet hatt trener- og laglederverv og vært materialforvalter. Han blir beskrevet som et ja-menneske som er nevenyttig. Tom Arne kan gå inn i utallige oppgaver, og noe har gjort og gjør i Åssiden IF.

Etter at den nye fotballhallen ble bygget har Stryken etter rapportene tatt ansvar for vedlikehold av kunstgressbanen.

I tillegg er Stryken sentral for natteravnordningen i bydelen Åssiden – et samarbeid mellom Åssiden IF og FAU på skolene.

Åssiden IF opplyser i en pressemelding at klubben er stolt av Stryken, og Tom Arne er også stolt av sin klubb.

LES OGSÅ: Åssiden-treneren prater ut: – Det var splittelser og intriger

Kommentarer til denne saken