Arsenal kan komme til å selge en rekke spillere i sommer etter en sesong som har vært meget skuffende, spesielt i hjemlige turneringer.

Teknisk direktør Edu skal nå være innstilt på å selge minst fire fra dagens spillerstall. Men mannen som er Arsenals hovedansvarlige for overganger kan også ende opp med å sende hele sju spillere til nye jaktmarker, ifølge football.london.

Dette skal nemlig gi londonklubben penger nok til å hente tre solide forsterkninger til Emirates Stadium.

Martin Ødegaard (22) er fortsatt ønsket på en permanent overgang fra Real Madrid. Også den jevngamle høyrebacken Achraf Hakimi (22) fra Inter skal være sterkt ønsket av Arsenal-trener Mikel Arteta.

I tillegg ønsker The Gunners seg et nytt alternativ til Kieran Tierney på venstrebacken.

Rapporter fra Spania de siste dagene tyder på at Real Madrid ikke er interessert i å selge Ødegaard, men Arsenal skal likevel ikke ha gitt opp håpet om å kjøpe fri drammenseren.

Markedsprisen til Ødegaard lå ifølge nettstedet Transfermarkt på 40 millioner euro, eller drøyt 400 millioner kroner, i mars.

Gjenforening i Nord-London?

Spank-marokkanske Hakimi tilhørte også Real Madrid inntil i fjor sommer, og har hatt en lignende karrierevei som Ødegaard. Backen fikk sparsomt med sjanser hos Los Blancos.

Etter to sesonger på utlån hos Borussia Dortmund, ble Hakimi solgt til Inter for 40 millioner euro rett før sesongstarten i fjor. Trolig vil det koste Arsenal minst 460 millioner kroner om Inter skal vurdere å selge ham allerede etter ett år av femårsavtalen, skriver football.london.

Med andre ord må Arsenal være beredt til å punge ut noe som ligner et milliardbeløp i norske kroner hvis de skal sikre seg Ødegaard og Hakimi, i tilegg til en ekstra venstreback.

Skal vi tro opplysningene til nettstedet, så er trolig Lucas Torreira (25), Eddie Nketiah (21), Ainsley Maitland-Niles (23) og Matteo Guendouzi (22) Arsenal-spillerne som er mest aktuelle for salg.

Kvartetten anslås å være verdt 810 millioner kroner til sammen. På grunn av begrenset med spilletid for flere av dem, kan det også hende den samlede verdien for de nevnte fire er noe lavere.

Krever kreativitet

Dermed kan enda flere salg bli helt nødvendig for Edu, Arteta og kompani hvis de skal få tallene til å gå opp.

Héctor Bellerín (26) har vært en mangeårig nøkkelspiller for Arsenal, men spanjolen skal være lysten på å prøve noe nytt dersom det riktige tilbudet dukker opp.

Høyrebacken har i lengre tid stått på ønskelista til Paris Saint-Germain, og har ifølge Transfermarkt en markedspris som tilsvarer drøyt 250 millioner kroner.

Et annet mulig salgsobjekt er spydspiss og toppscorer Alexandre Lacazette (29). Franskmannen har bare ett år igjen av Arsenal-avtalen sin til sommeren, men har angivelig en verdi på mer enn 350 millioner kroner.

Joe Willock (21) er dessuten sterkt ønsket av Newcastle, der han har imponert på utlån de siste tre månedene. Den anvendelige midtbanespilleren har en antatt verdi på 160 millioner kroner, men mye tyder på at Arsenal ønsker trolig å gi ham en ny sjanse neste sesong.