Gå til sidens hovedinnhold

Her er Bane Nors nye «nabokart» – klikk på huset ditt

DRAMMEN: I forbindelse med Bane Nors utbyggingsprosjekt Drammen - Kobbervikdalen, er det mange prosesser som påvirker beboerne rundt.

Denne uken lanserte Bane Nor en helt ny karttjeneste, som gir deg oversikten over hvor nære du bor byggesonene til enhver tid. I kartet er hver bidige adresse i Drammens sentrumsområder markert med en egen, interaktiv prikk. Ved å klikke på en adresse, får du opp informasjon om byggearbeidene som foregår i nærheten.

Kartet har også flere lag, slik at du kan sortere ut den informasjonen du er mest interessert i, som for eksempel avstand til tunnel eller massetransport.

Oppdateres fortløpende

Ifølge Marianne Henriksen, som er kommunikasjonsansvarlig for Drammen-Kobbervikdalen-utbyggingen, er kartet langt ifra ferdig selv om det nå er lansert.

– Karttjenesten vil bli aktivert nå, men blir fortsatt utviklet i takt med framdriften vår, slik at for eksempel arbeider som kommer blir lagt inn underveis, sier hun til Drammens Tidende.

På byggeprosjektets nettsider, forklarer prosjektsjef for utbygging av dobbeltspor, Hanne Anette Stormo, at

– For oss er det svært viktig å ha godt informerte berørte naboer. Derfor har vi opprettet flere kanaler, og oppfordrer dem til å bruke dem. Vårt mål er å ha en godt informert befolkning med forståelse for hva vi gjør og hvorfor de blir berørt av arbeidene våre, forklarer Stormo.

Kommentarer til denne saken