Nede i byen og langs Drammenselva er det begrenset hvor mye snøen har lagt seg. Men kommer du deg litt opp i åssidene så har vinteren virkelig dukket opp

– På morgenen i går var det jo grønt på plenen min, men i natt hadde det kommet 25 centimeter med snø, forteller Bernt André Olsen, løypekjører for skigruppa på Konnerud.

– Grønn plen i går

Da vi møter ham mandag formiddag på Konnerud stadion sitter han godt og varmt inne i tråkkemaskinen – mens villsnøen laver ned utenfor.

– Det kan komme 15- til 30 centimeter mer i løpet av dagen, forteller Olsen.

Han er godt fornøyd med at det kommer nysnø. Det kan gjøre at man klarer å preparere mer skiløyper – mer enn det som allerede ligger av kunstsnø.

– Enn så lenge er det for lite til å kjøre ut med stor maskin i terrenget, men det er ATV-er ute for å presse sammen snøen. Så kanskje vi snart kan gjøre klar enda flere spor og få opp flere sløyfer, sier han.

Selv om det nok var en og annen bilist som ikke var strålende fornøyd på morgenkvisten, var stemningen likevel på topp på Konnerud.

– Helt strålende

– Dette er helt strålende. Det er en forsinket julegave. En deilig en, jubler Ivar Wigaard.

Han er en ivrig skiløper som daglig tar turen opp på Konnerud for å spenne på seg bortoverskiene.

– Jeg var her seinest i går, da var det bare hauger. Men nå kan det endelig se ut til å bli flere løyper som blir kjørt opp. Det er jo helt strålende. Og disse folkene som preparere løypene er jo helt fantastiske. De gjør en super jobb, stråler Wigaard.

Ivrige skiløpere er tidlig på den

En annen som også gleder seg stort over villsnø fra himmelen er sjefen sjøl, Geirr Kihle, styreleder i Konnerud IL.

– Det er jo helt topp. Det var masse folk på ski her i jula, men vi hadde jo bare denne ene runden på en drøy kilometer å by på. Nå kan det se ut som om folk får flere løyper å boltre seg på, forteller Kihle.

– Og folk er ivrige. Vi hadde en kar oppe for å brøyte ved 07.30-tiden. Da var det allerede flere biler med skiløpere på plass. Så dette er etterlengtet, sier Kihle.

I skrivende stund (mandag klokken 13.00) var det flere prepareringsmaskiner ute i skiløypene rundt om i vårt distrikt. Blant annet i Finnemarka, på Konnerud, i Lier, på Norefjell og på Tempelseter. Det lover godt med tanke på skimulighetene fremover.

For å få bedre oversikt over mulighetene er skisporet.no et godt tips.