(Budstikka)

Like etter klokken 12 fredag kjørte en lastebil med kran inn i en gangbro på E16 mellom Skui og Sollihøgda, og rev ned denne. Siden da har E16 vært stengt i begge retninger.

Ved 15.30-tiden kom en mobilkran til stedet, og det forberedes nå løfting av det rundt 30 tonn tunge betongelementet. Men ifølge Statens vegvesen vil det ta tid å få veien åpnet igjen.

– Det vil trolig ta ca. fire timer til før veien kan åpnes, og dette er et usikkert estimat, forteller Arne Nyhus i Statens vegvesen til Budstikka rett før klokken 16.30.

Budstikka har forsøkt å komme i kontakt med firmaet som eier lastebilen, men uten å lykkes.


Sikret gjerder og måket snø

Ved 18-tiden var broelementet løftet av lastebilen og fjernet fra E16. Nå venter man på en lastebil som skal frakte elementet videre. I tillegg gjenstår det litt annet arbeid før veien igjen kan åpnes for trafikk.

– Når broelementet er løftet opp og fjernet fra stedet, så må sikringsgjerdet som er etablert langs veien fikses før veien kan åpnes, fortsetter Nyhus.

Klokken 20.50 var veien fortsatt stengt for trafikk.

– Vi har snakket med de nå og brøytebiler har vært der og ryddet snø, men saltbiler må også inn og kjøre der. De antydet en halvtime til, sier trafikkoperatør Turid Nymann hos Veitrafikksentralen.

I tillegg forteller Arne Nyhus i Statens vegvesen at sikkerhetsgjerdene langs veien er sikret samt det to delene av broen som fortsatt står igjen.

Rett før klokken 21.30 får Budstikka bekreftet at E16 er åpnet for trafikk igjen i begge kjøreretninger.