(Svelviksposten)

– Det er jo ikke så mange årene siden jeg gikk inn i politikken, så nei, jeg hadde ikke helt sett for meg dette, sier en opplagt Herman Ekle Lund til Svelviksposten.

I flere år nå har politikeren, som først gjorde seg bemerket i Drammen MDG, vært en del av «svelviksbenken» i kommunestyret i Drammen, ettersom han og samboer Camilla Fjeld Gustavsen – som selv er SP-representant i kommunestyret – valgte å bosette seg på Berger.

Senest mandag publiserte Svelviksposten et leserinnlegg fra de to, angående viktigheten av å få gjenåpnet Berger skole. Lund har flere ganger advart om at bergersamfunnet til slutt vil kunne ende som en kombinasjon av «vakkert aldershjem og hyttefelt», om det ikke tas aktive grep snart.

Engasjerte Berger-beboere fortalte søndag at denne dystre spådommen kommer stadig nærmere realisering – ettesom nærskolen stengte, boplikten ble opphevet og antallet bussavganger kraftig nedjustert.

Flyttet fra Berger

Nylig flyttet Lund og Gustavsen tilbake til Drammen, og da primært fordi Lund opplevde at reiseveien til jobben i Oslo ble i overkant lang. Han forsikrer uansett om at de begge fortsatt har én fot solid plantet på Berger.

– Ja, heldigvis løste det seg slik at svigermor flyttet inn i huset på Berger, så det er fortsatt i familien – og vi er innom så ofte vi kan, sier Lund.

Han forteller om en tung tid som partiløs kommunestyrerepresentant – etter bruddet med MDG og den påfølgende nedstengingen under pandemien. Så ble han invitert inn i Venstre, og brått tok alt en uventet retning.

– Jeg var litt lei av det hele en stund, men vet jo veldig godt at det er nesten umulig å planlegge for framtiden, og at det gjelder å si ja når sjansen byr seg. I Venstre har jeg blitt veldig godt mottatt, og ettersom Anders Wengen ønsket å trappe ned – både med hensyn til familien sin og selskapene han driver – så ble jeg plutselig gruppeleder. Det har vært en bratt læringskurve, ler Lund.

– Sett deg et mål her i livet, og du er fortapt, konstaterer han, og låner et sitat fra Egil «Drillo» Olsen.

Les også

Bordtennisesset Nora (23): – Vil invitere kongen på middag

Nødt til å spare

Blant ordførerkandidatens hjertesaker framover er gjenåpningen av Berger skole fortsatt like høyt prioritert, men han understreker også viktigheten av å få budsjettet i havn.

– Og her kommer det nok inn ganske kjedelige ting altså, som at vi ikke må finne på altfor mye dumt til vinteren. Vi er faktisk nødt til å spare og være restriktive – i den tiden vi nå er inne i, påpeker Lund.

Han understreker også at utformingen av arealplanen er av stor betydning framover. Det er mange naturområder han og Venstre er opptatte av at ikke blir bygget ned. Lund er blant annetopptatt av konsekvensene for Grunnane naturreservat, om Drammen kommune gir grønt lys for byggeplanene på Bokerøya.

– Heldigvis har Drammen gått sammen med Tønsberg om å utvikle et nytt kartverktøy, som viser hvordan forskjellige arealer bidrar til blant annet karbonlagring, klimatilpasning, naturmangfold og friluftsliv. Det gjenstår å se hvordan analysen av vannmiljøet innerst i Knembukta slår ut, men her får vi i hvert fall sikker kunnskap. Dermed blir det desto tydeligere – om man vedtar noe mot bedre vitende, konstaterer ordførerkandidat Lund.

Nevnte kartverktøy kan du lese mer om her.

Les også

Invaderer borettslaget: – Lar vi dette fortsette ender vi opp i en jungel