Gå til sidens hovedinnhold

Hjemmeformen fikk en bråstopp mot KBK

Kristiansund scoret på overtid og sørget for Strømsgodsets første tap på hjemmebane denne sesongen.

DRAMMEN: 2-1 ble resultatet da SIF tok imot KBK søndag kveld. Hjemmelaget var virkelig på offensiven og lå lenge an til å hente poeng, men gjestene tok seieren hjem på overtid.

Det tok litt tid før det begynte å skje ting ute på kunstgressmatta på Marienlyst. Det ble imidlertid tidlig klart at Strømsgodset virket kapable til å henge med på tempoet til eliteserierivalen. I det innledende kvarteret var det vertene som stod for de nevneverdige mulighetene på egen hjemmebane. Godset-angrepet var på offensiven, men fikk ikke ballen i nettet.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før dramatikken var i gang på «Gamle gress». Kreshnik Krasniqi var uheldig og fikk sparket mot en KBK-spiller tjue minutter inn i kampen. Det førte til straffe imot. Bendik Bye stilte seg opp på merket og klinte ballen i mål, til venstre for en sjanseløs Viljar Myhra. Dermed stod det 1-0 til gjestene fra Møre og Romsdal.

En snau halvtime inn i matchen leverte Fred Friday en solid sjanse for hjemmelaget, men ballen gikk i nettveggen. Det så nesten ut til at kula hadde funnet veien inn i mål og publikum jublet over det de trodde var scoring. Det var imidlertid bare nesten utligning på Marienlyst. Kristoffer Tokstad sørget for en ny gigamulighet like etterpå, men heller ikke den fant veien inn i buret.

De marineblå leverte god innsats og mye vilje gjennom første halvdel, men måtte likevel gå til pause på stillingen 1-0 til KBK, etter straffesparkmålet i det 20.minutt.

2. omgang

Før publikum i det hele tatt hadde kommet tilbake til plassene sine etter pausen, serverte Kristiansund en megasjanse. Bendik Bye klinte til mot høyre hjørne, men Myhra reddet knallsterkt og sørget for at forspranget til gjestene ikke ble større.

Strømsgodset slo imidlertid tilbake kort tid etterpå og fikk endelig lønn for strevet gjennom matchen. Etter intens kjemping og godt samarbeid foran buret, fikk Kristoffer Tokstad tak i ballen ute på høyre side og sendte den videre i mål. Dermed stod det 1-1 på Marienlyst, etter en klassescoring fra den rutinerte SIF-spilleren. Tokstad hadde for øvrig også kommet til et par solide muligheter tidligere i oppgjøret.

Det virket ikke som verken SIF eller KBK ville la det stå uavgjort på tavla særlig lenge. De to lagene kjempet iherdig idet klokka begynte å tikke mot full tid på Marienlyst. Til slutt var det gjestene som trakk det lengste strået på overtid søndag kveld. Aliou Coly klinket ballen i mål etter 92 minutter.

KAMPFAKTA SIF – KBK

Strømsgodset – Kristiansund 1–2 (0–1)

Mål: 0–1 Bendik Bye (str. 20), 1–1 Kristoffer Tokstad (54), 1–2 Aliou Coly (90).

Dommer: Sivert Amland.

Gult kort: Kreshnik Krasniqi, Strømsgodset, Dan Peter Ulvestad, Kristiansund.

Lagene:

Strømsgodset (4-2-3-1): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Jonathan Parr (Thomas Grøgaard fra 70.) – Kreshnik Krasniqi, Jack Ipalibo (Valdimar Ingimundarson fra 79.) – Kristoffer Tokstad (Jordan Attah Kadiri fra 80.), Johan Hove, Tobias Gulliksen – Fred Friday.

Kristiansund (4-3-3): Sean McDermott – Snorre Strand Nilsen, Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak – Amidou Diop (Pål Erik Ulvestad fra 77.), Andreas Hopmark, Jesper Isaksen (Torgil Gjertsen fra 69.) – Bendik Bye (Liridon Kalludra fra 77.), Moses Mawa, Agon Muçolli (Sander Kartum fra 88.).

(©NTB)

Kommentarer til denne saken