Det er bra med en avklaring for de festivalene og arrangementene som er tidligst ut, selv om mange av disse allerede er langt ute i planleggingen av å flytte arrangementet, og mange allerede har avlyst.

Det er hjerteskjærende å se alle avlysningene som ramler inn nå. Selv sitter jeg i styret til en festival som måtte ta den tunge beslutningen om å avlyse for noen dager siden, i uvisshet om det kommer et forbud eller ikke.

Med tanke på planleggingshorisonten for næringen det gjelder, er datoen 15. juni hverken fugl eller fisk.

Det er bra at kultur- og likestillingsministeren garanterer for en avklaring for resten av sommeren seinest første uka i mai. Men det burde skjedd her og nå, for myndighetene lar arrangementene leve i et landskap det er veldig vanskelig å manøvrere i.

På den ene siden antyder de at store arrangementer neppe er noe vi skal drive med i 2020. På den andre siden vil de ikke være tydelige på det heller. Jeg kjenner til mange som har en følelse av å bli holdt som økonomiske gisler, slik situasjonen er nå.

Jeg har akkurat sendt inn et spørsmål til rådmannen og bedt om en oversikt over alle arrangementer i Drammen kommune som berøres av et eventuelt fortsatt forbud ut hele 2020.

Basert på dette må vi gå i dialog med dem det gjelder og finne ut hvor mye det haster med en avklaring.

Dersom det er mange lokale aktører som ikke kan vente på regjeringens tidshorisont for avklaring av et videre forbud, vil jeg ta initiativ til at det gjøres et lokalt forbud lenger fram i tid.