Gå til sidens hovedinnhold

Holmen kunne ha vært Drammens "Bygdøy"

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg viser til Ståle Sørensens  innlegg den 21.januar 2019.  "Skal vi fylle fjorden ut slik som dette ?"

Jeg støtter innlegget fullt ut.

Drammen havn har planer om å fylle ut et kjempestort område der hvor fjorden åpner seg - for å få plass til containere. Undertegnede går ofte utover den vakre Strandpromenaden til den stopper ute ved fjorden.  Alt er vakkert. Ofte har jeg tenkt at det er synd at en fin øy som Holmen, stort sett består av industribygninger, men jeg skjønner jo at vi trenger arbeidsplasser.

Holmens vakre beliggenhet kunne ha vært Drammens Bygdøy !

Nå har noen i kommunen funne ut at Holmen skal fylles ut ytterligere, fordi det skal bli plass for containere. Det skal bli mange mål med containere.  Containere trenger da ikke en slik flott beliggenhet med superutsikt, og er heller ikke til noen særlig pryd. For de som kommer sjøveien, vil det ikke bli noe særlig vakkert og spennende førsteinntrykk av Drammen.  Grøss og gru!

Tidligere har ansatte i Drammenkommune sett fremover, og laget en vakker strand-og turpromenade til glede for mange, til stedet der fjorden åpner seg.  Det man i fremtiden vil se er svære industribygninger og fæle containere.  Det er jo galematias.

Les også: MDG og havna har felles interesser

Jeg har selv sett, at til og med fra Thurmansvei i Bragernesåsen - at  Kornsiloen også stenger ganske mye av fjordutsikten.

Men man kan jo ikke leve av utsikt - vi må ha arbeidsplasser. Allikevel ber jeg de som styrer og bestemmer og har status over byen vår - la oss få slippe  altfor  mye tungtransport  gjennom byen og den planlagte utvidelsen av Holmen containerhavn.

Undertegnede er så gammel at jeg husker fra min barndom, at vi tok båt fra Honnørbrygga og ut til den fine badeplassen på Risgarn.  DT har sikkert noen gamle foto i arkivet.  Risgarn og Holmen var skildt fra hverandre med et lite sund som ble kaldt for Kattegat.  Vær så snill og se etter andre muligheter enn å gjøre Holmen om til et digert containerområde.  Tenk også litt på det planlagte sykehusets kommende beliggenhet i forhold til utvidelse for container på Holmen.

Holmennokken har jo blitt kjempefin.  Det er litt gøy å stå "midt i elva" og se Strømsø og Bragernes samtidig. 

Kommentarer til denne saken