Gå til sidens hovedinnhold

Hørte rare lyder: – Jøss, hva er dette?

Idet Gro Bjerke Kleivan og mannen skulle legge seg søndag kveld, hørte de det småpratet i nærheten. Og så kom det noen skrik.

(Bygdeposten)

– Vi tenkte, jøss, hva er dette, sier Gro. Hun bor i Syrinveien rett nedenfor Stalsberg i Geithus.

Lydene hørtes ut som prat, men det var umulig å skjelne ord. Og så kom det noen skrik som kunne høres ut som barneskrik.

– Deretter kom noe som hørtes ut som fuglelyder. Vi tenkte det bare var noen unger som tullet med oss, sier hun.

Har trolig holdt seg i ro over natten

Mandag morgen var imidlertid lydene der igjen.

– Det kom fra samme sted, og vi lokaliserte det til to store furuer på naboeiendommen. Vi forsto at det måtte dreie seg om en eksotisk fugl som ikke hører naturlig til her i landet, og til slutt fikk vi øye på en forholdsvis stor fugl høyt oppe i furua.

Hun forteller at det har vært vanskelig å se hva slags farger den har, både på grunn av motlys og avstand, og fordi den er delvis skjult av greiner. Av samme grunn har det ikke latt seg gjøre å få noe godt bilde av den.

– Men det kan se ut som den har en del grått på seg. Den har også et stort repertoar av lyder. Den reagerer når vi lager lyder til den, og den svarer og hermer. Jeg har prøvd å søke litt, og en fugl som kan passe godt med utseende og lyder, er grå jako. Men det er helt umulig for meg å slå fast hva slags fugl som sitter oppe i treet.

LES OGSÅ: Kjempeplaner på Skredsvikmoen: Ønsker å knytte til seg lokalt byggefirma

Bekymret for den

Gro Bjerke Kleivan sier at hun ikke kjenner til noen i nabolaget som har papegøye eller annen eksotisk fugl, men hun håper eieren melder seg slik at den forvillede stakkaren kan komme tilbake til hjemmet sitt.

– Den klarer seg jo ikke på egen hånd så lenge. Og det virker ikke som den flytter seg noe særlig på egen hånd. Det kan tyde på at den har holdt seg oppe i det samme treet gjennom natten, og den hopper bare litt rundt på greinene der oppe. Det spørs om matmor eller matfar må komme med en godbit for at den skal komme ned, sier hun.

Les også

Varsler om nattestøy – begynner allerede natt til fredag

Kommentarer til denne saken