Gå til sidens hovedinnhold

Høydramatisk i Mjøndalen

Mjøndalen viste seg neppe fra sin beste side, men klarte å holde nullen i 93 minutter mot Viking. Et straffespark skulle deretter ødelegge for hjemmelaget.

MJØNDALEN: Det lå lenge an til poengdeling i Mjøndalen. Viking var det klart beste laget på banen, men MIF-spillerne var mildt sagt heldig gjennom oppgjøret på eget kunstgress. Det var frem til Viking fikk maks ut av et straffespark på overtid. Straffen kom etter en situasjon som ble svært omdiskutert i ettertid. Mange mente nemlig at dommeren feilvurderte situasjonen totalt.

Sammenlignet med andre oppgjør i Eliteserien denne søndagen, fikk matchen på Consto Arena en relativt rolig start. Mens eliteseriekollegaene i de andre kampene banket inn mål i de innledende minuttene, klarte verken Mjøndalen eller Viking å sette ballen i kassa i startfasen. Det var imidlertid tydelig at det var et vinnerlystent MIF-lag som hadde entret egen kunstgressmatte i 26. runde. Det ble lagt opp til godt tempo og tøffe dueller under flomlysene i høstkulda.

Virket lei av mangelen på action

Et knapt kvarter inn i kampen virket gjestene lei av mangelen på action ute på banen, og trappet opp presset mot Mjøndalen-spillerne. De brunkledde virket småstresset over situasjonen, men klarte med et nødskrik å avverge sjansene til Tripic og co. Kaptein Christian Gauseth virket å ta ansvar for eget mannskap og flyttet seg selv lenger opp i banen, mens Isaac Twum ble henvist til nedre del av midtbanen. Kampen hadde så langt vært målløs og uten de store sjansene, så her måtte noe gjøres dersom noen skulle få et overtak rent målmessig. Det var vel ingen tvil om at Viking hadde kontroll på spillet, men klarte likevel ikke utrette det helt store.

Fem minutter før halvtid kom gjestene til en solid sjanse, som havnet få centimeter utenfor stengene. Et lite observant MIF-forsvar sørget for at Viking kom til det som nesten ble kampens første mål. Det nevnte forsvaret hadde imidlertid stått relativt støtt gjennom kampen så langt, men det virket å tære på å måtte stå imot det konstante presspillet til gjestene. De trengte sårt et pust i bakken etter den innledende omgangen, Mjøndalen.

Et drøyt minutt før halv tid kom også Isaac Twum til en godkjent mulighet for de brunkledde, men heller ikke det forsøket gikk i buret. Dermed stod det 0–0 til pause. Det etter en første omgang hvor Viking hadde vært det klart bedre laget på matta. Til tross for at Mjøndalen var «heldig» som ikke lå under, kunne utgangspunktet før andre halvdel neppe vært bedre.

2. omgang

Tross en middelmådig førsteomgang fra de brunkledde, kom det samme mannskapet som startet kampen tilbake på banen for andre omgang. Det virket som om de elleve utvalgte hadde fått en peptalk i garderoben, for spillerne var noe mer på hugget nå. Det var likevel fortsatt Viking som virket å ha best kontroll på banespillet.

Ikke lenge inn i andre halvdel gikk kampen tilbake til de samme tendensene som i de første 45. Gjestene hadde et godt overtak, og MIF slapp stadig unna med et nødskrik. Det var imidlertid ikke bekmørkt på Consto Arena denne høstkvelden – Mjøndalen holdt tross alt foreløpig nullen mot de tilreisende.

Etter en drøy time spilt kom Viking til flere solide sjanser på rappen mot de brune. De havnet i henholdsvis klypene til sisteskanse Idar Lysgård eller like utenfor nettmaskene.

Straffebom

Til tross for at Mjøndalen var det svakere laget på egen hjemmebane, fikk de en god mulighet til å gå opp i ledelse 20 minutter før fulltid. Herman Kleppa fikk en arm i ansiktet og de brune fikk tildelt straffe. Gauseth stilte seg opp på merket og siktet til seg inn på venstre hjørne. Der ble ballen møtt av klypene til Vikings sisteskanse, som reddet selvsikkert. Straffebom for MIF-kapteinen der, altså, på en mulighet laget hans virkelig kunne fått mye ut av.

Etter straffebommen stod det altså fortsatt 0–0 i Mjøndalen, og begge lag jaktet desperat tre poeng i sluttminuttene.

På overtid skulle det bli nok et straffespark på Consto. Denne gangen et som skulle avgjøre kampen i Vikings favør. MIFs Nikolas Walstad var ifølge dommeren nær ballen med armen og fikk straffe imot. Veton Berisha stilte seg opp på merket og klinket ballen til høyre for en sjanseløs Idar Lysgård. TV-bildene viste imidlertid at ballen traff Walstad i ansiktet, noe han selv bekreftet etter kampslutt. MIF-spillerne var naturlig nok misfornøyd med at nettopp denne situasjonen skulle avgjøre matchen søndag kveld. Dermed endte matchen 0–1 til de tilreisende fra Stavanger. Det etter at MIF klarte å holde nullen i hele 93 minutter.

Kommentarer til denne saken