Gå til sidens hovedinnhold

Høyre hadde ikke tillatt en behandling av foreldre og ansatte som det de har opplevd på Konnerud

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gjennom en pappa ble vi gjennom torsdag opplyst om at den kommunale barnehagen på Konnerud skal legges ned.

Dette har vi politikere ikke hørt noe om. Det er riktig at det ble vedtatt en nedskalering av barnehageplasser i økonomiplanen for 2021-2024, men det ble ikke vedtatt en nedleggelse nærmest over natta. Så spørsmålet er: Når begynte vi å overlate informasjonsansvaret til innbyggerne våre? Funker det?

Les også

Kommunen legger ned Konnerud barnehage – FAU-leder: – Kom som et sjokk

Det kan ikke være slik at vi som ombudsmenn blir informert om store strukturelle endringer helt motsatt vei av hva som burde vært standard. Er vi i ferd med å skape oss et kommunalt bakvendtland? Tenk om dette hadde vært en skole – tenk dere det ramaskriket det da hadde blitt.

Alt vi foretar oss av endringer i den nye kommunen blir selvfølgelig fulgt med argusøyne, og det skal ekstremt lite til før «kommunesammenslåingsmotstanderene» finner «bevis» for at det var en dårlig idé at tre ble til én.

Her fikk de ikke bare litt vann, men jammen meg et helt fossefall på den berømte mølla.

Igjen er det tatt ukloke valg når det gjelder kommunikasjonsmetoder, og det kan rett og slett ikke fortsette på denne måten. Her må posisjonen på banen og ta sterkere politisk styring, noe vi i Høyre har bedt om utallige ganger – men nå må de snart reagere.

Om hovedutvalgsleder Cathrin Janøy har vært informert om dette vites ikke. Men om så er tilfelle er saken enda verre. Hadde vi i Høyre sittet med makten, hadde vi ikke tillatt en slik behandling av foreldre og ansatte, som nå er både sinte og fortvila over måten dette er håndtert på.

Tonen i e-posten som er sendt ut fra kommunen, ligner mer på et saksfremlegg enn informasjon til bekymrede foreldre og foresatte. «Kjenn ditt publikum» er det noe som heter, og det gjør vi jo til de grader i denne saken og burde absolutt hatt alle muligheter for å tilpasse budskapet.

Når det gjelder slike prosesser må foreldre, foresatte og FAU involveres tidlig, og det må være dialog mellom alle involverte parter. Her har det ikke vært noe kommunikasjon ut, verken til ansatte eller foreldre, før bomben ble sluppet torsdag.

Innbyggermedvirkning, brukerinvolvering og nærdemokrati er et mantra for den nye kommunen, og vi politikere har messet om dette til det kjedsommelige. Vi kan visst ikke slutte med det. Dette er jo styring ovenfra og ned, og langt fra målet om å bli en inkluderende kommune.

Høyre vil ikke at vi skal ha det sånn i den nye kommunen vår, og vi vil ta opp saken ved først anledning.

Les også:

Kommentarer til denne saken