Høyre har i sju år latt arbeidsfolk, barnefamilier og pensjonister få beholde mer av sine egne penger

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Koronakrisen er ikke over, en ny bølge sveiper over oss og smitteverntiltak er på ny en del av hverdagen. Vi ser færre folk, går mindre ut og de som kan har hjemmekontor. Mange opplever ensomhet. Store deler av næringslivet er i knestående. Vi ser stengte restauranter, stans i idrett- og kulturarrangementer, nedgang i handelsnæringen og reiselivet. Utenlandske turister er fraværende.

Svært mange familier, enkeltpersoner og bedrifter går en usikker tid i møte. Norge har heldigvis en økonomi som gjør at vi kan gi kompensasjon og støtteordninger til bedrifter som mister store deler av sin inntekt.

Buskerudbenken - Kristin Ørmen Johnsen

Hver uke skriver en representant fra Buskerud-benken på Stortinget i Drammens Tidende. Denne uken skriver Kristin Ørmen Johnsen fra Høyre.

Kommende uke er det Jon Helgheim fra Frp som har ordet.

Siste krisepakke ble ferdigforhandlet på mandag mellom regjeringen og Frp. Det er den syvende krisepakken Stortinget fremforhandler. Kultur- og reiselivet får mer hjelp. Ordningen med statlig garanterte lån for små og mellomstore bedrifter er forlenget ut første halvår 2021. Innbetaling av utsatt skatt, som i utgangspunktet var satt til 1. februar, blir utsatt til 1. april. Den lave mva-satsen på seks prosent blir videreført til 1. juli. Det er bevilget ekstra midler til å motvirke ensomhet og isolasjon hos eldre.

Samtidig som Stortinget har jobbet med krisepakker er det nå budsjettforhandlinger. Regjeringen har foreslått skattelette til næringslivet for å holde hjulene i gang.

Mer fra Kristin Ørmen Johnsen:

Arbeiderpartiet har lagt frem sitt alternative budsjett. De velger å sende en skatteregning til bedrifter på syv milliarder kroner. Den er kirurgisk innrettet det slik at det vil ramme norske eiere av norske arbeidsplasser. Vi står midt i den største økonomiske unntakstilstanden vår generasjon vil oppleve og så er det altså næringslivet som skaper velferden som straffes.

Arbeiderpartiet bruker bruker mye oljepenger i sitt alternative budsjettet, det er på en måte forventet når Norge står i en helt ekstraordinær situasjon. Vi har den største helse- og jobbkrisen vår generasjon har opplevd. Det som ikke er forventet er at man skal sende en gigantisk skatteregning rett til norske jobber og de som skaper norske jobber, det blir ikke flere jobber av det.

Arbeidsledigheten er økende. Vi må faktisk skape mer, og ikke skatte mer. Vi har vist – og vil fortsette å vise - at det er mulig med nye ideer og bedre løsninger uten å gi folk og bedrifter mer skatt. Vi viser at det mulig å omstille til det grønne skifte. Næringslivet står er helt sentralt i denne omstillingen. Vi må heie på de som skaper jobber, ikke se på de med mistenksomme øyne. Ikke snakke de ned, men snakke de opp.

Høyre har satt ned skattene og avgiftene med 30 milliarder siden vi kom i regjering, og en vanlig familie betaler nå 14.000 kroner mindre i skatt enn da Arbeiderpartiet styrte. Høyre har i sju år latt både arbeidsfolk, barnefamilier, pensjonister og norske eiere som skaper jobber i Norge få beholde mer av sine egne penger.

Det er mulig å kutte i helsekøene, bidrar til flere jobber i privat sektor, styrke politi og forsvar og nesten doble pengebruken på vei og bane i hele landet uten å belaste næringslivet med mer skatt.

Slik vi forstår dette skatteopplegget vil Arbeiderpartiet, midt i den største økonomiske krisen vår generasjon vil oppleve, sende en kjemperegning til de som skaper jobber i Norge.

Økt skatt er ikke Norges vei ut av krisen – uansett hvem som får regningen.

Mer fra Buskerudbenken:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken