Dette året har vi vært vitne til en snuoperasjon av de sjeldne. I februar fant Høyre og Arbeiderpartiet sammen, og hadde felles pressekonferanse. Her presenterte de sine løsninger for samferdselsutfordringene i drammensdistriktet. For mange var dette sjokkerende, men for oss som har fulgt utviklingen av buskerudbypakka fra start, kom ikke dette som noe sjokk. Siden 2009 har Høyre og Arbeiderpartiet vært enige om at bompenger må til for å finansiere kollektivtransporten i drammensområdet. Like lenge har vi i Frp prøvd å overtale både velgere og andre partier om at dette er en dårlig løsning.

Les også

Jeg kan ikke stille til valg og forsvare innføringen av en bomring som fungerer veldig usosialt og fort kan bli foreldet.

Så nærmet valget seg ...

Våren startet med at Fredrik Haaning gikk ut og sa at nye Drammen Høyre var imot bom. Frp svarte med å ta opp saken på nytt, både i Drammen, Nedre Eiker og i fylkeskommunen. Planleggingen av bompenger hadde kostet nok, både tid og penger. Vi mente det var på tide å finne en ny plan uten bompenger, og nå hadde Høyre sagt at de ville snu.

Ikke overraskende stemte Drammen Høyre imot å skrinlegge pakka. Dagen etter tok vi opp saken i Nedre Eiker, denne gangen nektet arbeiderpartiordføreren oss å ta opp saken. I fylkeskommunen var det Høyre som ikke ville stemme over pakka på nytt. Vi måtte vente til neste kommunestyremøte i Nedre Eiker før vi prøvde igjen, da var Høyre fornuftige, og stemte faktisk med oss.

Arbeiderpartiets Monica Myrvold Berg gikk ut i mediene og kalte Høyre for uansvarlige, dette ville sette en stopper for utviklingen i hele nye Drammen. Samtidig sa de at de ikke lengre kunne jobbe for eller støtte bompakka, for nå var det ikke flertall for den. Et merkelig argument, hvis politikere ikke kan jobbe for noe det ikke er flertall for, hvorfor har vi da uenighet, diskusjon og opposisjonspartier? Da kunne vi like gjerne hatt en diktator til å styre alt.

Lenge var det usikkert om Arbeiderpartiet støttet bompakka eller ikke. De sa at de ikke ville ta opp saken i det nye kommunestyret, men svarte ikke på om de ville støtte andre partiers forslag om bompakke.

Så kom sommerferien, kanskje Arbeiderpartiet hadde godt av sol og sommer, eller kanskje de så at valgkampen var i gang? Jeg vet ikke hva som skjedde, men Myrvold Berg gikk ut å sa at Arbeiderpartiet ikke (i alle fall ikke de neste 4 årene) skulle støtte bompenger.

Det skal bli spennende å se om Høyre og Arbeiderpartiet holder sine nye valgløfter, eller om denne snuoperasjonen ender i en U-sving. Troverdigheten til de to partiene har i alle fall nådd ett bunnivå.

Dersom bompengesaken er viktig for deg i det kommende kommunevalget, bør du stemme på det eneste partiet som har jobbet imot bom hele veien, Drammen Frp. Vi har allerede klart å stoppe bompakke i Drammen to ganger, og med din hjelp vil vi klare det igjen.