Gråter av glede når Madeleine kommer med mat

- Enkelte av disse familiene har ikke råd til brød og melk til barna sine før de skal på skolen. De gråter av glede når jeg kommer med mat, forteller Madeleine.

- Enkelte av disse familiene har ikke råd til brød og melk til barna sine før de skal på skolen. De gråter av glede når jeg kommer med mat, forteller Madeleine. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

På julaften får Madeleine besøk av en alenemor med sine to døtre og en eldre dame. I mellomtiden leverer hun mat til familier som for første gang kan glede seg til jul.

DEL

HURUM: Tidligere i desember skrev Drammens Tidende om Madeleine Thorkildsen som inviterte fremmed på julefeiring hjemme på Klokkarstua.

Veldig mye har skjedd siden den gang.

200 kilo mat

Det som i utgangspunktet var en invitasjon på julemiddag har nemlig utviklet seg til å bli et helårig veldedighetsprosjekt.

En lokal dagligvarebutikk har bidratt med 200 kilo mat, som Madeleine og samboeren har levert til nesten 20 forskjellige familier i Drammen, Svelvik, Sande og Hurum.

- Enkelte av disse familiene har ikke råd til brød og melk til barna sine før de skal på skolen. De gråter av glede når jeg kommer med mat, forteller Madeleine.

Familiene har kontaktet Madeleine via bloggen hennes eller på Facebook. Sammen med samboeren har hun valgt ut de familiene hun mener trenger det mest.

Den gavmilde butikken ønsker ikke å gå ut med navn, men har allerede bestemt seg for å fortsette veldedighetsprosjektet også etter juletreet er ryddet vekk.

- Det er akkurat dette jeg ønsket: Å kunne hjelpe også etter jul.  Noen av familiene vil få mat levert gjennom hele året, sier Madeleine.

LES OGSÅ: Inviterer fremmede til julefeiring hjemme
 

Starten på et vennskap

Det var spesielt én familie som gjorde inntrykk på Madeleine: En alenemor med to døtre på 12 og 17 år.

Det er denne familien som kommer på besøk på julaften.

- Familien var på besøk hos oss og moren fortalte sin historie. Vi kom veldig godt overens så jeg tror nok vi skal få det kjempekoselig, sier Madeleine, som håper julefeiringen blir starten på et livslangt vennskap. 

I tillegg får Madeleine besøk av en eldre dame, som i utgangspunktet hadde forberedt seg på å feire jul alene. Nå har hun i stedet fått to familier å dele kvelden med.

LES OGSÅ: Startet gavedugnad for de som ikke får gaver
 

Mange vil hjelpe

Madeleine er helt overveldet over all støtten hun har fått, både fra privatpersoner og bedrifter. Bowling1, Burger King og Kiwi har alle bidratt med gavekort.

I tillegg strømmer det inn med meldinger fra privatpersoner som ønsker å hjelpe til. Noen vil gi julegaver, andre vil bidra med mat og penger.

- Jeg er svært takknemlig for all støtte jeg har fått, sier Madeleine.

Hun innrømmer at dette tar mye tid, og forteller at hun bruker cirka fire timer hver dag på å kjøre ut mat, gå gjennom meldinger og besøke samarbeidspartnerne.

Men det er dette hun ønsker å bruke tiden sin på.

- Betalingen er å se hvor glade og takknemlige folk blir når vi leverer mat. De klemmer meg og takker for hjelpa.

LES OGSÅ: Bransjen venter kjempesalg av plasttrær til jul

Artikkeltags