SKOTSELV: Det var lite brannvesenet kunne gjøre mot flammehavet da det natt til onsdag brøt det ut brann i et laftehus ved Burud i Skotselv.

Nødetatene fikk melding om brannen like over klokka 02:30. Da de ankom stedet ble det raskt klart at huset måtte brenne ned til grunnen.

Brannen hadde spredt seg til plenen, men ble raskt slått ned av brannmannskapene.

Med unntak av en redskapsbod var det ikke fare for at andre bygg skulle begynne å brenne. Nærmeste nabo var plassert flere hundre meter unna i den ellers så landlige delen av Øvre Eiker.

Flere meter høye flammer

Ifølge politiet var en person bosatt i huset, men vedkommende var ikke hjemme. Politiet har ikke vært i kontakt med ham, men forteller at familien kunne opplyse at huseieren var på ferie.

Da Drammens Tidende ankom stedet rundt klokken 03:40 var huset utbrent, mer eller mindre helt ned til grunnmuren.

Til avisa forteller politiets innsatsleder Frode Presthus at ei røyksøyle fra brannen kunne ses fra flere kilometers avstand:

– Og da vi kom fram var det flere høye meter flammer. Det som måtte prioriteres var å sikre terrenget rundt, ettersom huset var så pass utbrent som det var.

– Fullstendig overtent

Han forteller at det er umulig å si noe om brannårsaken. Krimteknikere vil senere undersøke tomta, men det tar fort et døgn før det er kaldt.

Brannvesenets innsatsleder, Inge Wergeland, forteller at det var lite de kunne gjøre:

– Fullstendig overtent. Det samme var en traktor og en gravemaskin som sto inntil huset.

Utover morgentimene vil brannvesenet holde vakthold og kjøle ned brannstedet.