Kan noen fortelle meg hva kultur i Drammen er, og hvem det er for?

I 2019 ble Drammen kåret til Norges kulturkommune med begrunnelser som:

  • «godt lokalt kulturarbeid».
  • «har jobbet med kultur som strategisk virkemiddel i lang tid».

21.–23. juni 2021 skal det være «Kulturytring Drammen».

For kort tid tilbake bleHalvorsen Musikkfest arrangert. Åtte dager med unike musikkopplevelser fra klassiske mesterverk, kammermusikk, Trio de Janeiro, kirkemusikk, barneforestilling og med en fantastisk finale i Bragernes kirke søndag med TrondheimSolistene, Birgitte Stærnes (fiolin) og Sveinung Bjelland (flygel).

Arrangørene Martin Haug og Birgitte Stærnes greide, tross koronarestriksjonens reduserte publikumsplasser, å gjennomføre musikkfesten. Det ble stor musikkopplevelse for oss som fikk oppleve det.

Derfor spør vi hva kultur i Drammen er? Drammen kommune åpnet kranene for ølservering, mens Drammens Teater, hvor tre av forestillingene skulle vært vist, ble helt stengt. Ikke engang åpent for 20 publikummere. Svaret må jo bli at ølservering er viktigere kultur enn musikk.

Så tilbake til kulturbyen Drammen og Halvorsen Musikkfest.

  • Hvor var de kulturansvarlige i Drammen kommune på disse arrangementene?
  • Hvor var politikerne som er ansvarlig for kultur?

Ved neste Halvorsen Musikkfest burde dere komme og glede dere over hva dere bevilger penger til.

Og sist, men ikke minst: Hvor var Drammens Tidende (DT) som har som motto: «Vi bryr oss og vil bevege»? Vi er mange i Drammen som bryr oss om musikk og ønsker at flere skal få disse opplevelsene, men da må DT være på plass og være med å fremme denne muligheten for mange flere. Både med forhåndsomtale og anmeldelse av konsertene.

God fornøyelse ved neste Halvorsen Musikkfest.