Lærerstreiken trappes jevnlig opp og får stadig større konsekvenser for elevene.

På arbeidsgivers side sitter Kommunenes Sentralforbund (KS) som fortsatt viser minimal vilje til å komme motparten i møte. KS har siden i vinter ført en «valgkamp» bestående av å systematisk snakke ned, nedvurdere og devaluere en hel profesjon, og trekke i tvil tall og fakta gjennom retoriske «Trump-metoder» som vi i stor grad har vært skånet for i Norge.

Vi i Drammen Venstre har gjennom en rekke ytringer i blant annet Utdanningsnytt, Kommunal Rapport og Drammens Tidende gjennom vår og sommer dokumentert en til dels hårreisende atferd fra KS, som gjør at vi stiller oss spørsmålet om vi eiere har kontroll på vår egen organisasjon.

LES OGSÅ:

Lærerorganisasjonene forlot møtet hos Riksmekleren – partene møtes igjen senere lørdag

Retorikken og metodene KS bruker ligger milevis unna hva de er tildelt fra noen av eierne. KS selv sluttet dessverre å svare på vår kritikk etter det første brevet.

Drammens egen Tore Opdal Hansen, som har ambisjoner om fylkesordførervervet i nye Buskerud, sitter i hovedstyret til KS sammen med 13 andre folkevalgte. Han har dermed en viss makt til å påvirke utfallet av denne streiken.

LES OGSÅ:

Lærere ved Drammen og Åssiden videregående tas ut i streik: – Går utover elevene

Vi håper at Opdal Hansen samtidig føler et ansvar for Buskerud-elevenes læringsutbytte og velvære – og at han derfor vil kunne prioritere å være løsningsorientert på deres vegne framfor å prinsipielt måtte forsvare «hardline-metoden» til KS.

Vi vil derfor spørre Opdal Hansen direkte – og håper han, i motsetning til KS for øvrig, vil svare oss:

  • Hva vil du gjøre med streiken?
  • Hva mener du om kravene som Utdanningsforbundet har fremsatt og vært åpne om i mediene? Er de urimelige?
  • Hvem mener du har ansvaret for at vi er der vi er?

Konkrete og raske svar utbes. Velgerne i Buskerud vil garantert sette pris på det.