Gå til sidens hovedinnhold

Hva vil Frp gjøre for de som bor på Fjell?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er uten tvil valgkamp når Frp kommer med utspill som at «kriminalitet begått i spesielle områder av kommunen skal møtes med dobbel straff sammenlignet med resten av Drammen».

I kommunevalgkampen for to år siden gikk Sylvi Listhaug i samme lei hardt ut og karakteriserte Groruddalen som «ghetto». Med andre ord; det er intet nytt under solen. I alle fall ikke hos Frp.

For de har kun ett verktøy i kassa når det gjelder Fjell, og det verktøyet er stempel. Med jevne mellomrom finner man det fram og stempler i vei, enten det er ungdommer eller innvandrere. Om voldsproblematikken som det vises til sier politiet selv at «Tallene er små, og små endringer kan fremstå store i statistikken». Altså, det er utfordringer på Fjell, men kanskje ikke så store og utbredte som Frp ønsker å gi inntrykk av.

Men de som bor på Fjell lurer jo også på hva Frp vil gjøre for å bedre de sosiale og økonomiske forholdene for folk som bor her. For de som av ulike grunner står utenfor arbeidslivet, for de som bor trangt med trang økonomi, for de som faller ut av skolen, for de som lever med støy- og luftforurensning.

For mange er den store utfordringen å få endene til å møtes, å kunne ta ungene sine med på en ferie, eller rett og slett mangel på god helse. Hva vil Frp gjøre for dem?

LES DT-LEDER:

Les også

Det er ikke dobbelt straff som får skikk på ungdommene i Drammen

På underlig vis blir integrering ofte et tema når vi snakker om Fjell. Godt mulig fordi befolkningen på Fjell er mer mangfoldig og sammensatt enn andre steder i Drammen, men koblingen Frp gjør mellom innvandrerbefolkning og kriminalitet når de spesifiserer hvilke områder i Drammen dobbel straff skal gjelde, er enten naivt eller farlig.

Det tåkelegger også at befolkningen på Fjell er opptatt av stort sett de samme tingene som befolkningen de fleste andre steder i Norge. Men den eneste planen for beboere på Fjell er visst at de skal få dobbelt straff.

LES OGSÅ:

Les også

Kommentarfeltet koker: – Seriøst?

Les også

Debatten raste etter forslaget – tallene viser en helt annen sannhet

Les også

MDG-topp om Frp-utspill: – Fascistisk og ganske høyreekstremt

Kommentarer til denne saken