Gå til sidens hovedinnhold

Hvem skal ta vare på Attic, Drammens viktigste kulturskatt?

Kronikk Dette er en kronikk, skrevet av en ekstern bidragsyter. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdninger.

I forrige uke ble bomben sluppet. Wenche Brun har sendt stafettpinnen videre for driften av danseskolen Attic. Nå må vi stå sammen og sørge for at en av Norges største danseskoler får leve også i fremtiden.

Vi er en gjeng med mammaer som ønsker å formidle hva Attic betyr for jentene våre, og for så mange andre barn og unge. Jentene våre, som er fra 10- 13 år, har danset på Attic fra de var 3–4 år gamle. Disse 15 jentene er med i et av Attics flere dansekompanier, junior-Attic som ledes av Wenche selv.

Jentene danser nå inntil fire faste dager i uken, moderne ballett, klassisk ballett, tåspiss og jazzballett med profesjonelle pedagoger. De har gjennom flere år utviklet et unikt samhold og vennskap på tvers av bydelene i Drammen som de aldri hadde fått uten Attic.

Når de nå er på vei inn i ungdomsårene er det viktigere enn noen gang at de har dette fristedet hvor de kan fortsette å treffes, danse, skravle, gjøre lekser sammen, føle mestring og glede, og utvikle seg videre både innen dans og sin egen identitet i et sunt miljø.

Attic er ikke bare viktig for jentene, men også for alle mammaene. Mens jentene trener er flere av oss på Yoga i de samme lokalene, eller vi benytter elvepromenaden til joggeturer og gåturer. Det knyttes vennskap på tvers også hos foreldrene, som i stor grad bidrar både i hverdagen og når det er behov for en dugnadsøkt rundt forestillinger. Vi stiller gladelig opp som sminkører, garderobevakter, inspisienter osv. under forestillinger. Dette er en glede. Attic oppleves som et fristed i hverdagen for både jentene og oss foreldre.

De fleste bydelene i Drammen har et idrettslag, men for det meste med fokus på fotball og håndball. Ingen lokale idrettsklubber ivaretar dansen, derfor er det så utrolig viktig at Attic videreføres.

I over 30 år har Attic vært byens danseskole, en viktig kulturarena for lokalsamfunnet og et andre hjem for tusenvis av barn og unge. Vi er mange som har tatt det som en selvfølge at Attic har kommet for å bli. Nå må vi sammen sørge for at det er sånn det skal bli.

Vi håper Drammen kommune og eventuelle andre interessenter ser hvilken kulturskatt dette er, og at driften av Attic føres videre slik at Wenche Bruns livsverk fortsetter å være til glede også for dem som kommer etter oss.

Hilsen dansemammaene i Attic Juniorkompani.

Les også

– Dette var lyspunktet vi trengte akkurat nå

Les også

Treningssentrene om krisen: – Ingen villmannsbransje

Les også

Michael (48) bidro i to av landets verste hendelser: – En plikt, ikke et valg

Kommentarer til denne saken