Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Jeg forstår det slik at hvis du har fått deg en influencer, så er mye gjort. Da er de fleste avgjørelser tatt enten det gjelder kosthold, frisyre, garderobe – eller kjønnsidentitet for den del – hva vet jeg?
Så snart influencer-valget er gjort, ligger på en måte handlelappen alltid ferdig utfylt og klar.Du logger deg inn på ditt elektroniske medium, så popper det opp hva du skal mene, og hva du skal handle. Slik sett er det lett å være ung i dag vil nok noen hevde.
Mer av Finn Sjuve:

Alle forstår at du blir like eitrende utålmodig enten du er fattig eller rik, når du blir stående i Konnerudgata bak en buss som i det uendelige losser og laster folk med barnevogner og rullatorer.

Mange byer, verden over, har en Barber Street. Helt umerkelig for de fleste har Drammen også fått sin.

I ingen andre så lange gater går trafikken raskere i høyre kjørefelt enn i venstre.
I gamle dager het influencer forbilde. Jeg spilte bandy. Mitt forbilde var Einar «Bror» Andersen. Ingen i hele verden kunne gå på skøyter som´n Bror. Bror satt så lavt når han danset fremover på isen at han hadde baken i høyde med knehasene. Prøv selv! Bror var 18 år eldre enn meg og spilte for Drafn. Jeg spilte for Skiold. Bror var influenceren over alle på Marienlyst på den tiden. Flere jeg spilte sammen med på gutte- og juniorlaget gikk over til Drafn. Og kom ikke å si at det ikke var på grunn av´n Bror! Hvor mye jeg enn beundra verdens beste bandyspiller, er jeg i dag stolt over å kunne si at jeg ikke lot meg «influencere» til å bytte klubb.
Kameraten min, Ingar, hadde skihopp-verdensmester Hans Bjørnstad som forbilde. Ingar nøyde seg imidlertid med å kopiere hoppstilen hans. Nå for tiden kopierer man jo hele stilen til sitt forbilde – fra fot til isse, og hele levesettet. Det gjorde ikke Ingar. Men hvis du spør ham i dag, Ingar altså, så demonstrerer han gjerne både armføringen, knekken i hoftene og nedslaget til Hans Bjørnstad.
En forskjell på datidens og nåtidens influencere tror jeg ligger i at våre idealer den gangen hadde mer lokal tilknytning. «Brorsan» bodde bare 400 meter lenger oppi gata fra meg på Danvik. Hans Bjørnstad var Lier-gutt. Jeg skriver lenger oppe her at Ingar kun kopierte hoppstilen til Hans Bjørnstad. Når jeg nå tenker meg om, så flyttet faktisk min kamerat fra Drammen og ut til Lier så snart han og kona Inger hadde giftet seg. Kan Hans Bjørnstad intetanende ha hatt en «influencerende» finger med i spillet her? Jeg må huske å spørre Ingar om det en dag.
Ellers så håper vel de fleste av oss at vi fungerer, eller har fungert, som influencere for våre barn. Jeg tror ikke jeg har så mye konkret å vise til selv, men jeg har merket meg at sønner gjerne har latt seg påvirke av ganglaget til fedrene – det er i alle fall noe. Jeg vil anta at det er på samme måte på kvinnesiden. Ingar ble aldri noen influencer – han fikk bare døtre.