Gå til sidens hovedinnhold

Hvis Frp-Gjerde vil stoppe utviklingen av Drammen sentrum, hjelper det lite å fyre løs på Drammens Tidende

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Frps Kristin Løvaas Gjerde misliker at Drammens Tidende, med undertegnedes signatur, mener at Drammen må utvikle seg videre, blant annet med flere boliger som kan trekke til oss de attraktive småbarnsfamiliene fra hovedstadsområdet.

Vi mener at det helst bør skje i en miljøvennlig retning, slik Drammen med tverrpolitisk enighet siden slutten av 1990-tallet har hatt suksess med rensingen av elva, fjerningen av store deler av biltrafikken gjennom byen og å transformere byens gamle industriområder til boligområder. Forvandlingen gjorde Drammen til en mer attraktiv by, som vant priser, som folk snakket om, flyttet til og som gjorde drammenserne stolte.

Dette er vårt perspektiv. Så er det ikke all utvikling som er god utvikling. For eksempel kan man være kritisk til den ensidige byggingen av grå leilighetsblokker og riving av gamle trehus i sentrum, men det skjedde altså mens Frp satt med makta i Drammen.

Drammens Tidende ønsker å bidra til å gjøre Drammen bedre. Og at utviklingen er kunnskapsbasert og menneskevennlig. Vi er opptatt av at det skal være trygt og trivelig å bo i Drammen uansett som du bor i sentrum, nær sentrum eller utenfor. Samtidig mener vi at Drammen med sine store sentrumsarealer har et helt unikt fortrinn sammenlignet med andre kommuner i å utvikle moderne boliger, tilrettelagt for både unge og eldre, og samtidig oppfylle nasjonale retningslinjer for bo- og stedsutvikling. Det gamle sykehusområdet er bare ett eksempel. Sundland og Nybyen et annet.

Næringslivet og utbyggere er på jakt etter denne typen arealer, noe Drammen bør utnytte. Det er derfor interessant at et vanligvis næringsvennlig parti som Frp nå ser ut til å ta en annen retning og ønsker enda mer regulering av boligmarkedet.

Men hvis Gjerde vil stoppe boligutbyggingen og utviklingen av Drammen sentrum, hjelper det lite å fyre løs på Drammens Tidende. Hun må gjerne ta dama, og karakterisere undertegnede som «en middelaldrende, velsituert dame som med et hoverende smil om munnen trekker stigen til boligmarkedet opp etter seg.» Det blir mange smilefjes og likes av slikt.

Men dette handler ikke om meg, selv om jeg er evig takknemlig for at jeg og familien i 2003 kunne kjøpe en rimelig halvdel av en tomannsbolig i Drammen da leiligheten i Oslo ble for liten og eneboligmarkedet uoppnåelig. Jeg mener at flere burde få denne muligheten, til å bo sentralt og samtidig litt grønt. Prisnivået på eneboliger og hagebyhus i sentrum tyder i alle fall på at etterspørselen er stor. Utvikling av sentrum er også Drammens store fordel hvis man ønsker at flere skal kunne kalle seg drammensere i årene som kommer.

Les også:

Les også

Jørgen (27) kom seg ikke inn på boligmarkedet i Oslo – nå bor han på 24 kvadrat i Drammen

Les også

Boligdebatter kan ta uante veier: – Mange av oss ønsker ikke blokkleilighet på Fjell, heller

Les også

Lina (25) og Kristin (25) fant hverandre på tvers av partigrensene: – Det er ikke sikkert du kunne vært like god venninne med alle i partiet mitt, for å si det sånn!

Les også

Flere politikere har fått brev fra Jehovas vitner: – Noe spesielt

Kommentarer til denne saken