Gå til sidens hovedinnhold

Hvis vi mener noe med åpenhet, ytringsfrihet og tillit, må vi åpne opp kommunen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Politisk redaktør Hege Breen Bakken har et godt poeng når hun skriver at kommunen bør rydde opp når det gjelder de svært rigide besøksrutinene. Drammen kommune har arva et gammelt notat etter sammenslåinga. Et udatert notat uten informasjon om hvem som har beslutta innholdet eller hvorvidt rutinene har vært forankra blant ansatte i kommunen, slår fast at nærmest hvilken som helst kontakt med kommunens ansatte må kommuniseres og godkjennes av ordfører.

Sånn kan vi ikke ha det.

Hvis vi mener noe med åpenhet, ytringsfrihet og tillit, så må vi åpne opp kommunen. Det er bra at rådmann Elisabeth Enger sier til Dagsavisen Fremtiden at kommunen skal ha åpenhet og takhøyde, og at det er viktig at kommunalt ansatte deltar i det offentlige ordskifte.

For at vi skal få det til, må dette gamle notatet om besøksrutiner skrinlegges og erstattes med et notat som viser nettopp åpenhet, ytringsfrihet og tillit. Vi mener det først og fremst er den enkelte virksomhetsleder som bør være beslutningstaker når det gjelder kontakt med besøkende. Et unntak kan f.eks. være hvis besøket er av en såpass formell karakter, som kongelig besøk, hvor ordfører bør informeres og beslutte hvem kommunen skal representere.

Videre skal det være fritt fram for alle ansatte i kommunen å snakke med akkurat den de vil når de vil om profesjonsfaglige spørsmål. Det er de som har skoa på som vet hvor den trykker. Om ikke kommunalt ansatte deltar i det offentlige ordskiftet om deres eget arbeid, risikerer vi at vi ikke får belyst saker som gjelder deres arbeidshverdag.

Det betyr at vi som er politikere enkelt skal kunne ta kontakt med en virksomhet og avtale besøk. Vi må ikke være redde for at noen politiske partier får for mye innsikt i en virksomhet.

SV har allerede tatt initiativ og sendt et forslag til nye besøksrutiner. Dette vil vi forankre i posisjonspartiene, hos ordfører og rådmannen. Notatet vil knas og diskuteres, slik at alle parter blir fornøyde. Deretter mener vi det riktige steget er å sende notatet til høring i partssammensatt utvalg for å forankre det hos de tillitsvalgte.

Vi ser fram til et konstruktivt samarbeid med resten av posisjonen, ordfører og rådmannen om å rydde opp i gamle rigide rutiner og åpne opp kommunen, formidle viktigheten av at ansatte bruker sin ytringsfrihet og viser dem den tilliten de fortjener.

Les også

Slo alarm om hemmelige møter og taushet. Rådmannen varsler gjennomgang

Les også

Ansatte reagerer: – Røyket hasj på kommunalt julebord

Kommentarer til denne saken