Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan blir bussnettet i Drammen uten bybru?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi er mange som reiser kollektivt i byen vår, og flere skal vi bli,. Det er et uttalt mål. Nå venter vi spent på hva Brakar vil tilby oss.

I mellomtiden kan vi jo komme med ønsker, mange av dem riktig gamle, uten at det ser ut til å ha gjort inntrykk på dem som bestemmer, enten det nå er Brakar eller eierne (Viken fylke).

Det første ønsket er en direkte forbindelse fra Åssiden til Brakerøya. Slik det er nå, må man bytte fra bybuss til pendlerbuss på Bragernes torg, og det betyr som regel en halv times ventetid. Pendlerbussene må nemlig korrespondere med tog/buss på endepunktene langt unna Drammen, og da må drammenserne vente.

En bybussrute på strekningen Vårveien/Brakerøya ville garantert være et sterkt forbedret tilbud til byboerne øst for Bragernes torg, som jo blir flere og flere.

Uten bybru trenger vi bedre tilgang til Brakerøya stasjon. Kanskje noen også kan få til flere togstopp her i tiden bybrua ikke er der?

Det neste ønsket er at man regulerer avgangstidene på strekningen fra Knoffs gate til Vårveien. Her går det flere linjer med halvtimes ruter, men disse kommer med cirka fem minutters mellomrom, så ventetiden kan likevel bli 20 minutter og vel så det. En justering her burde være mulig, for på endepunktene til linjene 3 og 5 er det ingen krav til korrespondanse, så vidt jeg vet.

Det hadde vært spennende å få vite hvordan Brakar ser for seg bussnettet i Drammen uten bybro. De må jo ha begynt å forberede seg. Fagrapportene på Brakars hjemmeside gir ingen pekepinn ut over mulighetene for en ferge over elven, og strategiplanen fra 2015 ser ikke ut til å inneholde info om riving av den viktige bybroen.

Hvis de også kunne tenke seg å gå i dialog med oss som betaler billettene, ville vi antagelig få et tilbud til å leve med mens den nye broen bygges.

LES OGSÅ:

Les også

Pendlere fra Drammen kan spare tusenlapper: – Absolutt bra

Les også

Har tapt 159 millioner - nå frykter de kutt i kollektivtilbudet

Les også

Flere fylker kan måtte kutte i kollektivtilbudet

Les også

Nå får denne bussen noe helt nytt: – Blindeforbundet og politiet ønsket dette

Kommentarer til denne saken