I Svelvik settes det hvert år opp et teaterstykke som heter «Den gode hensikt». Da jeg passerte stedet her om dagen kom jeg til å tenke på dette med hensikt. Jeg antar at dette ordet kan sammenlignes med ordet «mål», og kom til å tenke på uttrykket «målet helliger middelet». Altså at alt er tillatt bare målet er godt.

Så over til den planlagte markeringen Sian (stopp islamiseringen av Norge) skal ha på Strømsø om noen dager, og jeg spør meg selv – hva er hensikten eller målet med en slik handling?

Ordførerens oppfordring til deg: – Gjør noe annet på lørdag

Jeg er selvfølgelig for ytringsfriheten, men ikke når den brukes til en slik provokasjon og sjikane av noens religion. Hvorfor skal de brenne muslimenes hellige bok og såre noen med en annen tro, hvorfor ikke vise respekt for noe som er dypt alvorlig og hellig for andre mennesker?

Hva er hensikten?

Grunnleggeren av Sian, Arne Tumyr, har selv sagt at han vil ha muslimene ut av Norge. Som det står i deres egne vedtekter er målet «å motarbeide, stoppe og reversere islamiseringen av Norge».

Det er i seg selv umenneskelig og har ikke noe med noen form for frihet å gjøre. Og la oss tenke tanken – hvem skal gjøre alle jobbene i Norge da? Dette minner sant å si mye om jødeforfølgelsen.

Stenger under demonstrasjonen: – Det er helt hodemist hele greia

Hvordan kan vi tillate dette misbruket av «ytringsfriheten»? Politiet må ha forsterkninger og kontrollerer området hvor brenningen skal foregå. De omkringliggende butikker og bevertningssteder tør ikke holde åpent denne dagen og mister en god del inntekter. Jeg synes det har gått for langt når det går ut over andre på denne måten.

Dette er ikke ytringsfrihet – det er ren provokasjon, de oppfordrer til hat, og dette er ingen tjent med.

LES OGSÅ: