Hvordan opplever du den rare tiden? Skriv, del og vinn premier #raretider

Er du i karantene, jobber døgnet rundt, er permittert eller føler på ensomheten? Hvordan har vi det egentlig nå? Det vil vi gjerne at du skriver om til oss og merker innleggene med #raretider.

DEL

MeningerDet er merkelige tider. Det er rare tider. Tøffe tider.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har lest eller hørt disse ordene de siste dagene: rart, merkelig, tøft. Ingen snakker lenger om været. Vi snakker om den merkelige tiden vi lever i. Hvordan vi skal løse hverdagen, og kanskje fremtiden.

Bare i løpet av en uke har vi gått fra å avfeie covid-19 som et virus forbeholdt asiatiske diktaturer til en trussel mot norsk økonomi og demokrati.

Vi har i løpet av en uke opplevd flere kriser enn vi har gjort på flere tiår. Vi har våknet til børskrakk og varsler om tusenvis av arbeidsplasser som kan forsvinne, spist lunsj til nyheten om en flybransje i fritt fall og grenser som stenges. Vi har fulgt folkestrømmen inn i butikkene og kjøper boksmiddager vi aldri kommer til å spise. Vi legger oss med hjerteklapp med tanke på at internett skal kollapse. Vi må trøste ungene våre som ikke får dratt på fotballcup og tørker en tåre av å høre favorittartisten synge på Facebook.

Det er helt surrealistisk, og for mange svært tøft. Mange av oss går en usikker fremtid i møte. Alle blir vi tvunget til å finne kreative løsninger i vår nye hverdag. For vi vet ikke når det går over.

Vi bygger teppehytte i stua som en erstatning for Hemsedal, vi hyller og heier på alle dem som holder hjula i gang, vi ringer oftere til familie og venner bare for å høre kjente stemmer. Vi tilbyr å handle for naboen, tømmer fryseren for gamle middagsrester og ser på Dagsrevyen sammen. Små hverdagsting, som får det til å gå rundt.

Hvis noen hadde sagt for en måned siden at hele familien skulle sitte hjemme og kommunisere med kollegaer på messenger og Google Hangouts, og ungene ha hjemmeskole via Teams, hadde jeg ledd høyt.

Men her er vi. Midt i en krise, midt i en dugnad det er umulig å kjøpe seg ut av.

Alle disse nye hverdagsutfordringene, krisene og løsningene vil vi gjerne at dere deler med oss.Vi mener at denne rare tiden er viktig å dokumentere for ettertiden.

Derfor ønsker vi å sette i gang en dugnad: Skriv til oss om hvordan du opplever koronakrisen, hvordan du mener politikere og helsevesen takler den, om det er noen du mener fortjener ekstra ros eller noe du mener er viktig å lære av det vi er gjennom nå. Hva vil du huske best fra denne rare tiden?

Det trenger ikke være langt, kanskje bare det samme som du legger ut på Facebook.

Vi vil ha din mening, og dele din historie.

Send teksten din, gjerne med bilde eller video, til meninger@dt.no eller legg inn leserinnlegg på dt.no/meninger. Eller merk historien din med #raretider på Facebook eller Instagram.

PS! De beste innleggene blir premiert!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags