Varaordfører Ståle Sørensen fikk spalteplass i Drammens Tidende med et innlegg som først og fremst hadde til hensikt å ta fra folk gleden ved å ha skisprinten i Drammen.

Arrangørene anslo at 15.000 til 20.000 fant veien til arrangementet. Et par tre tusen kom fra betalende firmaer som benyttet anledningen til en påskjønnelse av ansatte og samarbeidspartnere.

Viktigheten av slike sammenkomster skal på ingen måte undervurderes. Hvis vi ser bort fra VIP-er og andre inviterte var det altså ganske mange som valgte å ta turen til Drammen sentrum for å se på skisprinten, dette kalles en folkefest.

LES OGSÅ

Å tvile på at næringslivet i byen ikke nyter godt av arrangementet er bare for dumt.

Varaordføreren foreslår å flytte skisprinten til Konnerud, for å spare klima for utslipp og for å unngå eget magetrøbbel. Da går det fra å være en folkefest til å bli et skirenn, hele poenget er jo at det foregår i sentrum.

Skisprinten i Drammen betyr enormt mye for mange, ikke minst de yngste av oss som får se sine forbilder på nært hold.

Varaordfører og jeg er enige i at klima og miljø må tas på alvor, men vi kan ikke bruke moralske argumenter for å få alle med oss i kampen for en bærekraftig utvikling.

Flere debattinnlegg og kronikker

Elektrifisering av lastebilparken er en mulig løsning, en annen er å gå over til Biogass. Biogass benyttes i dag av bilene som henter avfallet hjemme hos hver enkelt av oss, altså en kjent teknologi.

Drammenserne og andre trenger de pustehullene i hverdagen som skisprinten og andre arrangementer representerer. Gi folket brød og sirkus uten indignert moralisme.

Nyheter fra Drammens Tidende