I dag postet KrFs Jorunn Lossius et innlegg hvor hun viste frem sin gravid mage, med sitt friske barn, som en reaksjon på SVs landsmøtevedtak om å fjerne nemdene.

NRK sin tittel på saken var – «hadde gitt babyen navn i uke 22».

Jeg hadde også tenkt på navn til Knøttet i uke 19 da vi var på ultralyd. Jeg hadde også gledet meg til jeg skulle bli mamma sommeren 2018.

Hvordan våger noen å sette spørsmålstegn ved mitt og de av oss som har stått i umenneskelige valg. Jeg skulle ønske valget var mitt også på papiret. For det er bare vi kvinner som har stått i disse valgene som vet hva det krever. Hvor vondt og hvor umenneskelig smertefullt det er.

Så vær så snill – ikke moraliser! Abortnemnd er avleggs og trengs ikke. Oppfølgingen jeg fikk på fostermedisinsk avdeling, var alt jeg trengte for å vite at valget jeg tok var 100 prosent riktig. Det er den oppfølgingen vi må styrke.

Det var mitt og mannen min Eivind sitt valg og det burde det også vært på papiret.

De som setter seg over andre og kaller oss mordere for å ville ta egne valg, de kan umulig ha stått i den situasjonen jeg og Eivind gjorde januar/februar 2018.

Jeg blir rystet og lei meg over at det fins mennesker som mener de vet mer om hva andre bør gå gjennom i en allerede vanskelig situasjon. Dere må gjerne dele dette budskapet. Det betyr mye.

Foto: Anne Martine Engebakken Grymyr

Les også:

Les også

Noen brudd er tristere enn andre: Men nå er mitt forhold til SV over

Får Kathy viljen sin, må alle som tjener over 600 000 betale mer i skatt: – Vi må jo ta inn pengene et sted