Hvorfor finnes det ikke frisører for alle hårtyper i Drammen?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Drammen byr på masse forskjellige ting. Vi har Starbucks for de som må ha kaffe i hverdagen sin, uendelige dyrebutikker så vi kan skjemme bort familiemedlemmene våre med fire bein, og vi har mange forskjellige restauranter slik at alle kan kose seg.

Likevel mener jeg og sikkert flere med meg at byen må steppe opp. Ønsker vi at flere skal velge Drammen, må vi ha flere ting å tilby.

Ungdommene i Drammen er som regel med i kjøregrupper på Facebook der ungdommen kan legge ut hvor de er og hvor de vil dra. Det er en stor risiko for noen av personene som kjører, kan være kriminelle, eller ha en ond hensikt. Uber ville vært en tryggere løsning, siden de som jobber hos Uber har gått gjennom en grundig sjekk som vil gjøre det mye tryggere for ungdommen.

Frislippet av drosjenæringen bør derfor Drammen ta imot med åpne armer. I stedet for å styre med å ringe og vente på en overpriset taxi, kan man få en bil fra et hvilket som helst sted og få den til deg i løpet av noen få minutter.

Med en så flerkulturell innbyggerbefolkning som Drammen har, er det veldig synd at vi ikke har flere frisører som tilbyr flere behandlinger for eksempel til krøllene til afrikanske gutter og jenter. De er derfor nødt til å dra hele veien til Oslo for å fikse noe så ordinært som hår.

Frisørbransjen har gjort store fremskritt i løpet av det siste tiåret for å bli mer inkluderende. Før 2010 slet mange etniske nordmenn med å få kjøpt hårpleieprodukter i main stream butikker. Det er fortsatt mye som må gjøres, men i forbrukermarkedet er det nå større valgmuligheter enn noen sinne. Den profesjonelle frisørbransjen bør ikke henge etter.

Mangfoldet i storbyer som Oslo betyr at afro-spesifikke salonger imøtekommer kundenes behov. Utvalget av styling og pleie er imidlertid begrenset for kunder som bor i mer landlige områder. Derfor burde Drammen ha dette hvis vi ønsker å utvikle oss som storby, og for å kunne si at denne byen er for alle.

Drammen trenger etter min mening et bredere utvalg av klesbutikker også. Vi har det meste av kjedebutikker som Cubus og HM. Men det er ikke noe interessant, og de har veldig ordinære klær. Vi trenger flere klesbutikker som kan la kreative sjeler uttrykke seg.

Oslo har mange unike klesbutikker, og derfor velger mange drammensere å dra på shopping i Oslo. Jeg tror Drammen vil vinne masse dersom vi fikk flere klesbutikker som kan hente inn folk fra andre områder.

Vi ønsker alltid å streve etter å bli bedre, og det må også gjelde byen vår. Vi har noe, men ikke nok. Vi må kunne ha flere ting som andre byer ikke tilbyr, slik at andre velger akkurat oss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags