Etter snart et år som beboer i Drammen kommune, med adresse i Svelvik, skjønner jeg ikke hvorfor folk i Svelvik finner seg i å bli behandlet så dårlig av Drammen kommune.

Det virker som om Svelvik må ta til takke med alle ulempene med kommunesammenslåingen. De positive er ikke lett å få øye på, med unntak av at noen fagområder for ansatte har blitt styrket.

Som innbygger er det vanskelig å få øye på fordelene av kommunesammenslåingen.

Da vi besøkte Svelvik i fjor for å se om vi skulle flytte til denne vakre byen ved Drammensfjorden, møtte vi en kvinne kledd i Vestfoldbunad. Verken hun eller andre tenkte tanken om å bytte ut bunaden fra Vestfold med noe fra Buskerud. Kanskje blir det naturlig for neste generasjon?

Les også:

Det mest slående med at Svelvik har blitt en del av Drammen er diskrimineringen i kollektivtrafikken. Vel er busstilbudet nesten fraværende i helger og ferier. Enda verre er det at bussbilletten koster dobbelt så mye for oss i Svelvik enn øvrige innbyggere i Drammen kommune.

Brakar skriver på sine sider at: «Bybilletten, som gjelder i kommunene Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg, får ingen endring. Prisen på enkeltbillett holdes på 25 kroner for voksen og 13 for barn og honnør.» Innbyggerne i Svelvik– i Drammen kommune, betaler (før prisstigningen) 49 kroner.

Hvorfor får ikke vi som bor i Svelvik samme pris som andre innbyggere i Drammen?

Les også:

Jeg er klar over at Brakar er eid av Viken fylkeskommune. Men her må politikerne i Drammen kommune på banen. Det kan jo ikke fortsette slik.

Vi trives godt i Svelvik, men undrer oss over det elendige kollektivtilbudet. Vi kan faktisk ikke klare oss uten bil. Svelvik har ingen drosjer stasjonert. Første buss fra Svelvik til Drammen på søndager går ikke før klokken 11.13. Deretter hver annen time. Det er ikke rart om få reiser med bussen, når det knapt går busser.

Vi kan i alle fall ikke benytte oss av tilbudet i Drammen by på kvelder eller helger. Deltakelse i politiske møter i Drammen by? Kino? Arrangementer? Glem det. Siste buss går 22.05 på hverdagene.

I fjor sommer måtte jeg ha hjemmekontor i skolens ferier fordi bussen ikke gikk tidlig nok.

Det er lite entusiasme å spore i Svelvik over storkommunen Drammen. Jeg undres over hva Drammen egentlig vil med Svelvik? Hvilke andre planer enn å selge unna det som er av eiendommer og putte pengene i bybru-sluket har politikerne tenkt på?

Hva med å gjøre det overflødige rådhuset om til fjernarbeidsplasser slik at flere kan bo i Svelvik? Skape kulturtilbud? Møteplasser?

Men aller mest, la oss i Svelvik oppleve at vi faktisk bor i Drammen kommune og gjør noe med billettprisene.

Andre saker fra Drammens Tidende: