Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor må Lier opptre så underdanig og kuet?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lier formannskap, med Lier Høyre i spissen, besluttet i møte 25. november å inngå en fireårig kontrakt med Næringsforeningen i Drammensregionen om opplæring og veiledning av de som starter egne bedrifter.

Næringsforeningen i Drammensregionen har etter det som opplyses på hjemmesiden (28. november 2021) 10 ansatte. Foreningen er ledet av mangeårig heltidspolitiker for Høyre, Rune Kjølstad. Den nevnte avtalen er en omfattende avtale som bare i 2021 har en kostnad på 270.000 kroner for skattebetalerne i Lier.

Det er i Lier tverrpolitisk enighet om at etablering av nye virksomheter er viktig. Lier Frp er likevel mot at kommunen opptrer som en underdanig og kuet part i kontrakter som inngås med kommersielle aktører som Næringsforeningen i Drammensregionen.

En generell betraktning fra Frp er at kontaktene skal inngås med de beste leverandørene. Den aktuelle kontrakten er slik vi ser det særdeles fordelaktig for Næringsforeningen i Drammensregionen. Lier kommune har i den fireårs perioden kontrakten løper ikke mulighet til å si den opp.

Lier kommune frasier seg muligheten til å gå ut av kontrakten dersom leverte tjenester har svak kvalitet med mer. Dette er påfallende passivt i et marked hvor det er en rekke gode, rimelig og kompetente tilbydere av oppstartsrådgivning – i tillegg til Næringsforeningen i Drammensregionen.

Etter Lier Frps oppfatning er det åpenbart at næringslivet og gründere er tjent med best mulig oppstartsrådgivning. Det er tøft å starte bedrifter i et marked hvor konkurransen er hard fra første dag. Målet om god rådgivning for de som skal starte bedrifter, blir det vanskelig å oppnå dersom den som tilbyr rådgivningen er fritatt for konkurranse på kvalitet.

Hvor egnet er en slik leverandør til å gi råd til de som skal starter bedrifter?

LES OGSÅ:

Les også

Ut mot tiltak: – Mange arbeidsgivere er frustrerte

Les også

Hadde en lærerik kveld på Rekord: – Det mest utfordrende er å tørre å ta steget fullt ut

Les også

Stykket stiller opp med millioner til gründerfond: – Det er viktig å skape arbeidsplasser

Kommentarer til denne saken