Hvorfor må ungdom i Drammen til Asker for å spille bandy?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som ungdom i Drammen, tenker jeg at min mening betyr ganske mye når det kommer til byutvikling. Det er vi som blir foreldre, skattebetalere og kanskje ildsjeler i klubber og foreninger.

Som en ivrig bandyspiller, ser jeg virkelig et behov for en ishall i Drammen. Drammen er faktisk Nord-Europas største by uten ishall. Dette er hovedgrunnen til at man ikke finner et eneste hockeylag i kommunen vår. Det vi har derimot, det er kunstisbaner.

Kunstisbaner i seg selv er helt topp, men når forsinkelsen av isproduksjon på Marienlyst blir en tradisjon, da burde man våkne. Marienlyst huser klubber som Drammen Bandy, Skjold, Drammens Skøiteklubb og Konnerud. Når isen ikke kommer i gang på grunn av været eller ødelagte ismaskiner, går det ikke bare utover disse klubbene og andre skøyteinteresserte. Det går også ut over de andre kommunale anleggene.

Ikke bare blir kapasiteten dårligere på grunn av forsinkelser. Interessen og rekruttering av unge spillere blir svak. I motsetning til Sverige, driver man i Norge som regel med én idrett på sommeren og bandy på vinteren. Av den enkle grunn at det ikke går an å gå på skøyter på sommeren, fordi det ikke finnes en ishall. Hadde man hatt et tilbud om sommeren, ville også nivået økt. Dette vil igjen føre til økt interesse for sponsorer, og at særidretter som bandy ville hatt stor vekst i Norge.

Drammen er også hjemstedet til utallige landslagsspillere. For at disse skal kunne konkurrere med andre nasjoner som har tilgang på is hele året, mener jeg det er en nødvendighet med en ishall.

Selv om dette kommer til å koste kommunen en del, vil det lønne seg i det lange løp. På lik linje med for eksempel nytt sykehus.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags