Den vinterolympiske reisen er 100 år i 2024. Det startet med Thorleif Haug fra Lier.

I 2024 har vi en flott anledning til en internasjonal gullfeiring i marka, ved Haugstua og på Drafnkollen.

Skikongen Thorleif Haug vant Norges tre første vinterolympiske gullmedaljer. Frivillige har på dugnad jobbet med Hauer´n, som han populært blir kalt, siden 2014, mens Tholeif Haugs Minneløp i vinter ble arrangert for 50. gang.

Fra 2018 har frivillige jobbet sammen med Chamonix for å knytte vennskapsbånd, samt få aksept hos Den internasjonale olympiske komité (IOC) for en markering - en Winter Olympic Memories - i Norge vinteren 2024. Chamonix og IOC er positive. Hvorfor tar ikke kommunene Lier og Drammen opp «hansken»?

Vi bør være sammen om feiringen av Thorleif Haug. Privat næringsliv bidrar med svært viktige bidrag. Takk til dere.

Kan vi få de respektive kommuner til å forstå at vi ikke ønsker store bidrag men litt økonomisk hjelp, og tilgang til marka? Folket har talt. Vær så snill gi oss «litt fokus», og vi kan sole oss sammen.

Den originale statuen av Thorleif Haug står flott på Spiralen i Drammen. Den saken har ikke hans fødselskommune Lier tatt i. Private har på dugnad og gjennom frivillig arbeid gjennom fem år forsøkt få aksept for en annen minnebauta ved Haugstua. Statsforvalteren har godkjent, men kommunal «sendrektighet» og/eller manglende fokus medfører at man ikke når fram i hjemkommunen.

Torsdag 29.09 kl. 12.00 avdukes likevel en minnebauta over Thorleif Haug utenfor Haugstua i Lier. Den blir flott, til glede for folket og nasjonen.

Chamonix forstår viktigheten med idretten og folket, og ønsker en markering av 100-årsjubileet. Representanter for vintersportsbyen kommer til Drammen/ Lier for å hedre OL og Thorleif Haug den 29. september, men ingen verken fra Lier eller Drammen, tar seg tid til «to minutter».

En storslått markering, Winter Olympic Memories, i Lier og Drammensmarka vinteren 2024 vil sette området på kartet. Her snakker vi virkelig om muligheter for barn og unge, samt integrering i norsk kultur og vårt DNA.

Idrettspresident og tidligere store utøvere jubler over engasjementet.. Buskerud skikrets og Viken idrettskrets samt de respektive Idrettsrådene heier, sammen med folket. Hvorfor kan ikke Drammen og Lier spille mer på «samme lag»? Ha «samme farge på drakta»?

Hundre år etter at han var aktiv, topper Thorleif haug fremdeles listene. Eneste skiløper fra vår region og i hele verden som har hele seks seiere på femti´n i Holmenkollen. Selv Vegard Ulvang hilste Hauer´n med ærbødighet da han gjestet Haugstua.

Tre fantastiske OL-gull og Norges første gull gjennom hundre år, er ikke det godt nok til en Internasjonal vintersportsuke og folkefest i marka. Med besøk fra 25–30 ulike nasjoner?

Våre politikere er flinke til mye, men noen ganger kan det virke som de har utfordringer med «å rekke alt»

Synd om «gullet glipper.». Det må ikke det.